Bağımsız aday, Erdoğan'ın Kırıkkale mitinginin iptalini istedi

Kırıkkale'nin tek bağımsız milletvekili adayı, tesettürlü Ayşegül Bişkin, tarafsız adil bir seçime gölge düşüreceği ve Seçim Kanunu'na aykırılığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırıkkale'deki Nur Camii açılışı ve mitinginin seçim sonrasına ertelenmesi istemiyle Kırıkkale Merkez ilçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Bağımsız aday, Erdoğan'ın Kırıkkale mitinginin iptalini istedi

Kırıkkale'de seçim çalışmalarını halklayüz yüze sürdüren Ayşegül Bişkin, ilmerkezinde yapımı tamamlanan Nur Camii'nin açılışı için yarın kente gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız kalması gerektiğini savunup, programın iptali isteminde bulundu. Hazırladığı dilekçeyi Kırıkkale Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Selma Baydar'a veren bağımsız aday Ayşegül Bişkin, yapılacak açılış ve mitingin seçim adaletini zedeleyeceğini vurguladı. Bişkin dilekçesinde, şu görüşlere yer verdi:
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' düsturu ve demokratik hukuk devleti olmanın gereği olarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 15.05.2015 tarihinde Kırıkkale'de yeni yapılan Nur Camimizin açılışı ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı mitingin seçim sonrasına ertelenmesini talep ediyorum. Bu talebimin gerçekleşmemesi halinde,aynı ortak değerleri taşıyan ve mensubu bulunmak onur ve mutluluğunu taşıdığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşları olarak demokratik bir seçim süreci yaşanmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimizin baş yöneticisi ve Anayasamız uyarınca tarafsız olması gereken Yüce bir makamdadır.Yeni yapılan Nur Camiimiz de Kırıkkale halkı olarak hepimizindir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız ile Nur Cumumizin bu ortak paydası Kırıkkale halkını ve seçmenimizi derinden karar alma ve oy verme sürecinde etkileyen iki milli unsurdur.21.yüzyılda yaşayan Türk vatandaşları olarak Yüce milletimiz üzerindeki her türlü algı yönetimi oyunlarının idrakindeyiz. Bu nedenle Cami açılışı ve miting seçim sonrasına ertelenmelidir."

Kaynak: DHA