Görüş Bildir

Bahçeli "Ülkücü Şehitleri Anma Günü" programında konuştu

"Ülkücü Şehitleri Anma Günü" programına katılan MHP Başkanı Devlet Bahçeli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bahçeli

"Ülkücü Şehitleri Anma Günü" programına katılan MHP Başkanı Devlet Bahçeli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi-Ülkücü Hareket, aleyhe propagandalara, sinsi provokasyonlara, vahim iftira ve karalamalara rağmen Türkiye'nin hak ve hukukunu müdafaa konusunda özverili, sorumlu ve fedakarca tavır sergileyecektir. Ne PKK ne FETÖ ne de bir başka muhasım odak Türkiye'yi dize getiremeyecektir. Bizi korkutamazlar. Bizi yolumuzdan döndüremezler" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret ederek, anıta karanfil bıraktı. Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde düzenlenen anma programında konuşan Bahçeli, Türkiye'nin zorlu ve meşakkati fazla olan bir döneminde milliyetçi-ülkücü hareketin ümitsizliğe kapılmadığını ve yılgınlık göstermediğini söyledi.

Bahçeli, "Milli mukavemeti kırmak isteyen odaklara aman vermedi, teslim olmadı. Çünkü inanıyorduk. Çünkü haklı ve tarihi bir davaya bağlanmıştık. Akif'in dediği gibi; cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz. Yürüdük, zalimlere direndik. Yürüdük, hainleri süpürdük. Asım'ın nesli olduğumuzu bilerek yürüdük, Türk'e ve Türkiye'ye düşman kesilenlerle bugünlerde olduğu gibi hesaplaştık. Kabul edilmelidir ki, bu hesap ağır oldu. Sosyal bedeli yüksek çıktı. Zaman oldu sükût kadar kimsesiz, zaman oldu çığlık kadar hür olduk. Ancak küsmedik, gücenmedik, vazgeçmedik, bana ne demedik. Acizlik ve atalet göstermedik. Yorgunluk ve bezginlik sarmalına girmedik. Kimimiz şehit oldu, kimimiz gazi. Kimimiz mahkûm oldu, kimimiz mağdur. Ne var ki millete, tarihe, ecdada, bizlere umut bağlayan mazlumlara çok şükür mahcup olmadık, mağrurluğumuzdan ödün vermedik. Milliyetçi-Ülkücü Hareket asaletini hiç kaybetmedi. Sadakatten hiç ayrılmadı. Cesaret ve hamiyet çizgisinden de hiç sapmadı" diye konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir