Görüş Bildir

Bakanlık destekli oyunda Başbakan'a hakaret

Ferhan Şensoy, tiyatrosunda sahnelediği 'İşsizler Cennet'e Gider' isimli oyunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Ergenekon savcısı'na benzetiyor.

Bakanlık destekli oyunda Başbakan'a hakaret

Mahkûmu canlandıran bir oyuncu, ziyarete gelen kardeşine, "Soruşturmaya gelmiş gibi bir halin var. Ergenekon savcısı mısın?" diyor. Kardeşi ise şu karşılığı veriyor: "Ergenekon'un savcısı Tayyip bir kere."

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi destek sağladığı Ferhan Şensoy'a ait 'İşsizler Cennet'e Gider' isimli oyunda Başbakan Erdoğan ve Fethullah Gülen'e yönelik ağır hakaretler yer alıyor. Ergenekon soruşturmasının alaya alındığı oyunda sık sık Doğu Perinçek ve İşçi Partisi'nin adı kullanılıyor. Başbakan Erdoğan ise 'Ergenekon savcısı'na benzetiliyor.

Ferhan Şensoy tarafından kaleme alınan oyunda Şensoy'un yanı sıra Serap Günaydın, Ali Çatalbaş ile Elif Durdu sahne alıyor. Oyunda, yüksek öğrenim görmüş bir çiftin uzun süre iş bulamaması ve başlarına gelen bazı olaylar konu ediliyor. Ergenekon davası alaya alınarak hakim ve savcılarla dalga geçiliyor. Sık sık Doğu Perinçek ve İşçi Partisi vurgusu yapılıyor. Ferhan Şensoy, su parası ödeyebilmek için market soygunu yapmasının ardından tutuklanan karakteri canlandırıyor. Şensoy, nezarette hükümeti eleştiren, ülkede yolsuzluğun yaygın olduğunu söyleyen polis rolündeki oyuncuya, "Bu zamanda böyle polisi kimse sevmez. Çünkü sizin karakolun da mutlaka cemaate bağlı bir imamı vardır." diyor. Karakolun ardından mahkemeye çıkarılan Şensoy'a hakim rolündeki oyuncu, "İşçi Partisi'ne üye misin, Doğu Perinçek'i tanıyor musun, Tekel eylemlerine katıldın mı, Ergenekon bağlantısı var mıdır, Fethullah Gülen cemaatine karşı tavrın nedir, Gülen'in bu konudaki yorumu nedir? Bütün soruşturmalarda bunları sormak zorundayız. Bunları ortaya çıkarmaya uğraşıyorum. Yazılı emir var, ismini değiştirmek için de gelse, boşanmak için de gelse Ergenekon bağlantısı araştırılacak." diyor. Şensoy ise, "Hiçbir politik bağlantım yok. Hayatımda hiç Erzincan'a gitmedim." karşılığını veriyor. Hâkim rolündeki oyuncu, "Ayrıca (Gık diyeni içeri alın) diye her gün tamim geliyor." ifadelerini kullanıyor.

Söz konusu oyunda Başbakan Erdoğan'a da 'Ergenekon savcısı' benzetmesi yapılıyor. Şensoy'un eşi, kendisini ziyarete gelen kız kardeşine, "Hatırımı sormaya değil, soruşturmaya gelmiş gibi bir halin var. Ergenekon savcısı mısın?" demesi üzerine kız kardeş rolündeki oyuncu, "Ne alakası var. Ergenekon'un savcısı Tayyip bir kere." şeklinde konuşuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi