Görüş Bildir

Balıkesir'de renkli 1 Mayıs kutlaması

Balıkesir'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, yürüyüşle başladı. Çeşitli parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların destek verdiği etkinlik; Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen halaylı ve türkülü eğlenceyle sona erdi.

Balıkesir'de renkli 1 Mayıs kutlaması

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Çarşamba Pazarı'nda bugün saat 10.00'da toplanan binlerce işçiye; çeşitli sendikalara üye gruplar ile CHP, HDP, Vatan Partisi, Emek Partisi, Birleşik Haziran Hareketi ve sivil toplum kuruluşları üyeleri destek verdi. Yaklaşık iki bin kişilik grup, geniş güvenlik önlemleri altında bağlı bulundukları kuruluşlara ait bayrak ve flamalar ile davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçti. 100. Yıl ve Mehmetçik caddelerini sloganlar atarak kat eden grup, yürüyüşün sona erdiğu Kuvayi Milliye Meydanı'na üst araması yapılarak alındı.

SOSYAL ADALET, ÖZGÜRLÜK VE REFAH TALEBİ

Kamyon kasasına oluşturulan platformdan Türk- İş Balıkesir Temsilcisi Ahmet Demirer, alanı dolduranlara seslendi. Demirel yaptığı konuşmada bugün tüm dünyada, emekçilerin hak ve özgürlükler için hep birlikte sesini yükselttiğini; ülkesi, ulusu, ırkı, siyasi görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı ve mesleği ne olursa olsun tüm emekçilerin bir araya gelip taleplerini haykırdığını vurguladı. Demirel, "Biz sosyal adalet, özgürlük ve refah istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları ve sendikal haklar istiyoruz. Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya istiyoruz ve bunun için 1 Mayıs'ta alanlardayız" dedi.
Konuşmasın ardından alandakiler bir ağızdan 1 Mayıs Marşı'nı söyledi. Müzik öğretmeni Onur Yaman, sesi ve sazıyla kutlamaya renk kattı. Şarkılar eşliğinde halaylar çekildi, horon tepildi. Kutlama sonrası alanın dolduranlar olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi