Görüş Bildir

Bankamatik çetesi çökertildi

ATM'lere yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşların banka ve kredi kartını kopyalayarak vurgun yapan şebeke İstanbul’da çökertildi.

Bankamatik çetesi çökertildi

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz ay kamu bankalarına ait kartların kopyalandığı ve vatandaşların bilgisi dışında para çekildiği ihbarı üzerine İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Polis ekipleri tarafından incelemeye alınan bankalara ait güvenlik kameralarında 7 kişilik şebekenin farklı bankamatiklere düzenek yerleştirdiği belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin kimliğini tespit eden polis, teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takiplerin ardından Kadıköy, Şişli, Gaziosmanpaşa, Fatih, Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda S.Y., B.Ö., S.S., M.G.K., H.Y., O.K. ve 18 yaşından küçük M.A. gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 dizüstü bilgisayar, 3 kart kopyalama düzeneği, 5 kart kopyalama düzeneğine takılan aparat, 1 kamera düzeneği, 4 elektronik devre, 2 hafıza kartı, 8 cep telefonu, 16 manyetik şeritli kart, farklı kişi ve bankalara ait 8 banka kartı, 2 bin 445 lira para ele geçirildi.

488 BİN LİRALIK VURGUN

Gözaltına alınarak emniyette sorguya alınan şüphelilerin İstanbul’un yanı sıra Antalya, Muğla, Balıkesir ve Ankara’da çeşitli bankamatik cihazlarına yerleştirdikleri düzeneklerle vatandaşların kart bilgilerini kopyaladıkları ve bu sayede elde ettikleri kart bilgileriyle vurgun yaptıkları tespit edildi. Yapılan ilk belirlemelere göre şebekenin bu yolla yaklaşık 488 bin 691 lira vurgun yaptığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Y., B.Ö., S.S., H.Y. ve O.K. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerden M.G.K. ve 18 yaşından küçük M.A. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi