Görüş Bildir

Banyo Kazanından Semaver

Tokat'ta esnaf 37 yaşındaki Fatih Demir, banyo kazanından özel olarak yaptırdığı 200 bardak çay kapasiteli semaver ile iftar sonrası komşularına çay ikram ediyor.

Banyo Kazanından Semaver

Tokat'ta Perakende Mahallesi'nde yaşayan evli ve üç çocuk babası lokantacı Fatih Demir, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte aynı apartmanda oturan komşuları ile birlikte iftardan sonra çay muhabbeti yapmak için ilginç bir yöntem hazırladı. Demir, 1 ay önce sanayide 300 lira harcamayla banyo kazanını semavere çevirdi. 70 litre kapasiteli olan, üzerinde 5 demliğin bulunduğu ve yaklaşık 200 bardak çayın çıktığı semaveri, evine getirdi. Demir, iftar sonrası apartman önünde semaverini yakarak, komşuları ile birlikte bir araya gelip çay keyfi yapıyor.
Çayı çok seven bir aile olduklarını söyleyen Demir, "Geniş bir aile olduğumuz için bayramlarda, düğünlerde toplu bir araya geldiğimiz zaman nüfus biraz kalabalık olduğu için küçük semaverler yetmiyordu. Bunun için soba kazanından özel yaptırmış olduğumuz semaver ile ihtiyacımızı gideriyoruz. Apartmanımızda her yıl topu şekilde iftar yapıyoruz ve iftardan sonrada semaver çayı ile gecenin geç saatlerine kadar sohbetlerimizi oluşturuyoruz" dedi.
Semaver hakkında bilgi veren Demir, "Benim amacım Tokat'ta bu geleneği yaygınlaştırmak. Bitme noktasına gelen komşuluk ilişkilerimizi yeniden canlandırmak. Ramazan dışında da kendi sülalemiz kalabalık olduğu için pikniklerde oldukça işimize yarıyor. 40 dakikada semaverimizi yakıp çayımızı 5 ayrı demlikte demleyebiliyoruz ve 200 bardak çay çıkıyor" diye konuştu.

DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi