Baraj gölünde kaybolan iki kardeşin cesetleri bulundu

Ağrı’da yasak olmasına karşın serinlemek için Yazıcı Baraj Gölü'ne giren 22 yaşındaki Mevlüt Batıbey ile ağabeyi 25 yaşındaki Metin Batıbey boğularak öldü.Yapılan aramalarda iki kardeşin cesetlerine ulaşıldı.

Baraj gölünde kaybolan iki kardeşin cesetleri bulundu

Olay, dün saat 18.00 sıralarında kent merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Yazıcı Baraj Gölü'nde meydana geldi. Kazım Karabekir Mahallesinde oturan Metin ve Mevlüt Batıbey kardeşler arkadaşları ile birlikte serinlemek için baraj gölüne girdi. Bir süre arkadaşlarıyla birlikte yüzen iki kardeşten Mevlüt Batıbey'in suda çırpındığını gören ağabey Metin Batıbey kurtarmak için yardıma koştu. Arkadaşlarının gözleri önünde iki kardeş, baraj gölünde kayboldu.
Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen polis, jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı arama çalışmaları yetersiz kaldı. Van’dan gelen AFAD ve polis dalgıç ekiplerinin yaptığgı çalışmalar sonucu cansız bedenleri Metin Batibey'in 7 saat, Mevlüt Batıbey'in ise 15 saat sonra sudan çıkarıldı. İki kardeşin cesedi yapılan otopsi ardından toprağa verildi.

Kaynak: DHA