Baraj inşaatında heyelan: 2 ölü

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki baraj inşaatında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 iş makinası operatörü öldü.

Baraj inşaatında heyelan: 2 ölü
Dün sabah saatlerinde Samandağ İlçesi'ndeki Büyük Karaçay Barajı inşaatında yapılan dolgu çalışması sırasında iddiaya göre şiddetli yağış yüzünden heyelan meydana geldi. Heyelanda 2 iş makinesi, toprak ve kayaların altında kaldı. İhbar üzerine AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonunda iş makinesi operatörleri 22 yaşındaki Kadir İlmas ile 26 yaşındaki Nurullah Keklik'in cesetlerine ulaşıldı. İşçilerin cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
TARLA VE YOLLAR ÇÖKTÜ
Birçok ilçede etkili olan sağanak yağış, Kırıkhan İlçesi'nde de heyelana neden oldu ve heyelan yüzünden ilçenin Kurtlusoğuksu Mahallesi'ndeki tarlalarda ve yollarda çökmeler meydana geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye gönderdiği 20 işçi, 1 ekskavatör, 1 greyder ve 5 kamyon ile alternatif yol çalışmalarına başladı. Yetkililer, can kaybının önüne geçmek için çevrede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını belirtirken, heyelan yüzünden yaklaşık 150 metre uzunluğundaki bir alanın çöktüğünü ve 5 bin metrelik bir alanda çökmede beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz