Bartın Amasra'da ölüm sürücüyü aracı sürerken yakaladı! Kalp krizi geçiren adam kurtarılamadı

Bartın Amasra'da aracı kullanılr halde iken kalp krizi geçiren Ali Çevik Uzun isimli kişi kurtarılamdı

Bartın Amasra'da ölüm sürücüyü aracı sürerken yakaladı! Kalp krizi geçiren adam kurtarılamadı

Bartın Amasra'da aracı kullanılr halde iken kalp krizi geçiren Ali Çevik Uzun isimli kişi kurtarılamdı

Edinilen bilgiye göre, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Çakraz beldesinde 67 DC 305 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan 61 yaşındaki Ali Çevik Uzun, direksiyon başında kalp krizi geçirdi. Kontrolden çıkan otomobil bir binanın duvarına çarparak durabilirken, otomobilin gürültüsüyle evlerinden çıkan vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde Ali Çevik Uzun'un hayatını kaybettiği belirlendi. Uzun'un cesedi Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, polis ekipleri olay hakkında inceleme başlattı.

AMASRA NEREDE

Amasra, Batı Karadeniz Bölgesinde, Bartın iline bağlı bir ilçedir.

Denize doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı birer liman görevi gören iki koy ve ana karaya bağlı bağımsız adalarına sahip olan Amasra, 3000 yıllık tarihi, hem çekicilikve balıkçılığa dayanan yerel sanatları, hem de kendini çevreleyen ormanlık alanlarına sahip bir yerleşim yeridir. Amasra halen özgün balık lokantaları, otelleri ve ev pansiyonlarına sahip bir turizm bölgesidir.

Sanatçı Barış Akarsu'nun memleketidir. Akarsu, Ocak 2007'de çıkardığı son kasetini Amasralılara ithaf etmiştir.

Osmanlı dönemi

13. yüzyılda Cenevizliler tarafından ele geçirilen Amasra'ya Fatih Sultan Mehmet liderliğindeki Osmanlı İmparatorluğu orduları Ekim 1460'da bir sefer düzenler. Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet şehre hakim bir tepeye geldiğinde hayranlığını belli etmek için şu sözü sarfetmiştir;

Lala, lala!, çeşm-i cihan bu m'ola" ve kaleye haber gönderir : " Bu kadar güzel bir yere zarar vererek almak istemem kaleninanahtarını bana getiriniz.

Rivayetin devamına göre, bu olay üzerine Amasra Kalesi komutanı anahtarı Fatih'in bulunduğu tepeye getirir ve şehir savaşmadan alınmış olur. Şehir ele geçirildikten sonra Karabük - Eflani yöresinde yaşamakta olan Kıpçak Türkler'ini buraya yerleştirilir. Ardından yörede yaşayan Rumlar'ın büyük bir kısmı ise İstanbul'a göz etmeye zorlanmıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz