Başıboş köpek terörü

Başıboş köpek teröründe son 2 günde biri öğretmen, biri emniyet mensubu olmak üzere 2 kişi hayatını kaybederken, Mayıs ayında aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 7 kişi yaralandı. Yoğun bakımda bulunan çocuklardan birinin durumu ciddi.

Başıboş köpek terörü

Türkiye’de 10 milyonu aşkın nüfusa sahip olduğu belirtilen başıboş köpekler, vatandaşların ölümüne ve yaralanmasına devam ediyor.

Başıboş köpek teröründe, Mayıs ayında da olay medyaya yansıdı. Olaylarda biri öğretmen biri emniyet mensubu olmak üzere son 2 günde 2 kişi hayatını kaybederken, Mayıs ayının tamamında isearalarında 3 çocuğun da bulunduğu 7 kişi yaralandı. Yoğun bakımda bulunan çocuklardan birinin durumu ise hala çok ciddi.

MAHALLE BEKÇESİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Mersin Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli mahalle bekçisi Muhammet Çağrı Turgut, dün akşam saatlerinde ilçedeki Mersin 3. Çevre yolunda seyir halindeyken başıboş köpek nedeniyle kaza yaptı.

Başıboş sokak köpeğine çarpmamak için manevra yapan Bekçi Turgut’a iki araç çarptı. Müdahale etmek için olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Turgut’un olay yerinde can verdiği belirlendi. Hayatını kaybeden bekçinin bugün, İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle Akbelen Şehir Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

KİMYA ÖĞRETMENİ FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Tokat'ta dün saat 23.30 sıralarında Tokat-Turhal kara yolu Büyükbağlar köyü yakınlarında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nden Kimya Öğretmeni Uğur Perçin kullandığı otomobil ile giderken, önüne köpek çıkınca çarpmamak için ani manevra yaptı.

Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarında bulunan aydınlatma direğine çarptı. Kazada Uğur Perçin ağır, yanında bulunan Birnuğ Tuğba Özdağ hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan Uğur Perçin, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Hastane morgu önünde bekleyen Perçin'in öğrencileri ise büyük üzüntü yaşayarak gözyaşı döktü.

KÜÇÜK ÇOCUK AĞIR YARALANDI

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinin Aydınlık Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Hamza Yusuf Y. isimli 9 yaşındaki çocuk yoldan geçtiği sırada başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Durumu gören mahalle sakinleri olaya müdahale ederek küçük çocuğu köpeklerin arasından kurtardı.

Vücudunda yaralar oluşan Hamza Yusuf Y. M., Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken çocuğun durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Armutlu köyünde yaşayan Aysel-Kenan Karadağ çiftçinin oğulları Harun Karadağ, iki arkadaşı ile birlikte evlerinin önünde oyun oynarken köpeklerin saldırısına uğradı. Çığlık seslerini duyan babaanne Şahsenem Karadağ, köpekleri uzaklaştırmayı başardı.

Yaralanan çocuk Sarıkamış Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kuduz tedavisine başlanan küçük Harun’a kuduz tedavisi başlatıldı.

ANNE VE OĞLU YARALANDI

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi evlerin yakınında bulunan parkta oyun oynarken sahipsiz pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Arkadaşlarıyla oynadığı sırada pitbull cinsi başıboş köpeğin saldırdığı 5 yaşındaki çocuğunun çığlık sesini duyan annesinin müdahalesiyle kurtarılırken, annesi de ellerinden yaralandı.

AYNI MAHALLEDE 2 AYDA 2 SALDIRI

Burdur’un Özgür Mahallesinde yürüyen bir vatandaş, başıboş köpekler tarafından saldırıya uğradı.

25 Mayıs Perşembe günü saat 16.00 sularında Burdur Özgür Mahallesi Adliye caddesinde yürüyen bir vatandaş, başıboş köpekler tarafından saldırıya uğradı.

Başıboş köpeklerin ısırdığı vatandaşa kuduz tedavisi başlatıldı.

Özgür Mahallesinde, 2 ay önce de başka bir vatandaşın daha ısırılıp kuduz tedavisi gördüğü öğrenildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OTOBÜS BEKLERKEN SALDIRIYA UĞRADI

27 Mayıs tarihinde Şanlıurfa’da eve gitmek için durakta otobüs beklerken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi Bünyamin Sağlam (19), yaralandı.

Üniversite öğrencisi Bünyamin Sağlam eve gitmek için durakta otobüs beklerken, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sağlam, çevredekiler tarafından kurtarılarak çağırılan ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Bünyamin Sağlam, "Okuldan çıktım ve eve gitmek için durağa geldim. Otobüs beklerken köpekler sürü halinde üzerime geldi, bu sırada yere düştüm ve köpekler beni ısırmaya başladı. Çok korktum. Beni görenlerin yardımıyla köpekler kaçtı" dedi.

MUHTARIN 37 KÜÇÜKBAŞ HAYVANI TELEF OLDU

Kındam Mahallesi muhtarı Barış Gökçınar'a ait arazide 22 Mayıs günü çitle çevrili açık ağıldaki yaklaşık 60 koyun başıboş sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Koyunlardan 37'si telef oldu, birçoğu da yaralandı.

Gökçınar, yaptığı açıklamada, kurbanlık için aldığı koyunların telef olduğunu, büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Gece saatlerinde hayvanlara sokak köpekleri saldırdı, 27'si telef oldu. Sabah erkenden bir kez daha saldırdılar ve 10 koyun daha telef oldu. Yaralı hayvanları kurtarmaya çalıştık. 37 koyunumuzu çevreye zarar vermemesi için gömdük." dedi.

Gökçınar, kamera kayıtlarının ortaya çıkması sonrasıyla insanların sokak köpeklerinin hayvanlarını telef ettiğine inandığını ifade ederek yetkililerden vadeli aldığı hayvanların telafisi için destek istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz