Batman'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Batman Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla piknik ve mesire yerleri dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı bildirdi.

Batman'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Valilikten yapılan açıklamada, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 69. maddesine göre düzenlenen orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde görevlilerin görecekleri işler hakkındaki yönetmeliğin 32. maddesi gereğince Batman'da oluşan meteoroloji şartları dikkate alınarak ormana giriş çıkışların kontrol altına alınması ihtiyacının doğduğu belirtildi.

ORMANA GİRİŞ YASAK

Piknik ve mesire yerleri dışında ormana giriş ve çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığı ifade edilen açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü'nün programlı çalışmalarının aksatılmaması için ormanlık sahalarda çalışan iş sahiplerinin kontrollü şekilde giriş çıkış yapacağı, iş sahiplerinin en yakın Orman İşletme Şefliğine bilgi vereceği aktarıldı.

Açıklamada, bu kararın il ve ilçelerde belediyelerce, köylerde ise İlçe müftülüklerince halka duyurulacağı belirtilerek, tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu gereği işlem yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz