Beğenilmeyen heykel değiştirildi

Siverek'te 2 yıl önce bir kavşağa dikilen ancak sanatçıya benzemediği yönündeki eleştiriler üzerine kaldırılan Yılmaz Güney'e ait heykel yenilendi

Beğenilmeyen heykel değiştirildi

Siverek'te 2 yıl önce bir kavşağa dikilen ancak sanatçıya benzemediği yönündeki eleştiriler üzerine kaldırılan Yılmaz Güney'e ait heykel yenilendi.

Siverek Belediyesi'nce, ''Değerlere Sahip Çıkma'' projesi kapsamında hazırlatılan şair, halk ozanı ve önemli kişilere ait heykeller ilçedeki bazı kavşaklara yerleştirildi.

Bu kapsamda Atatürk Bulvarı ile Siverek Lisesi arasındaki kavşağa da Yılmaz Güney'in heykeli dikildi. Bir süre sonra bazı vatandaşlar heykelin sanatçıya benzemediğini belirtip, değiştirilmesini talep etti. Bunun üzerine Güney için hazırlanan heykel bulunduğu yerden kaldırıldı.

KAVŞAKLARA DİKİLEN HEYKELLER

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın talimatıyla Ankara'da bir heykeltıraşla anlaşıldı. Güney'in 2 metre uzunluğunda, yanında film makarası ve yönetmen koltuğu bulunan, altında ''Çirkin Kral'' yazılı heykeli düzenlenen törenle yerine dikildi.

Çalışmalara katılan Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların talebi doğrultusunda heykeli değiştirdiklerini söyledi.

Yeni heykelin Yılmaz Güney'e tıpa tıp benzediğini ifade eden Abikoğlu, ''Vatandaşların bu kez heykeli beğeneceğini düşünüyorum'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz