Görüş Bildir

Bekçiyi öldüren öğretmene 2.5 yıl hapis

Adana'da piknikte av tüfeğiyle traktör römorkuna ateş ederken tarla bekçisi 49 yaşındaki Mehmet Güler Giriş'in ölümüne neden olan öğretmen 45 yaşındaki Günhan Deniz Kuybek, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bekçiyi öldüren öğretmene 2.5 yıl hapis
Edebiyat öğretmeni Günhan Deniz Kuybek, 28 Şubat'ta 2 çocuğu ve eşini alarak merkez Yüreğir İlçesi'nin Gökçeler Mahallesi'ne pikniğe gitti. Yemek yedikten sonra av tüfeğini alarak ailesinden uzaklaşan Kuybek, arazideki bir traktörün römorkuna ateş etmeye başladı. Kuybek'in tüfeğinden çıkan saçmalar, motosikletle yoldan geçen bekçi Mehmet Güler Giriş'e isabet etti. Giriş olay yerinde yaşamını yitirirken, Kuybek ailesini eve bırakıp polise giderek teslim oldu. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kuybek, tutuklandı.
'KASTEN SUÇ İŞLEMEDİM'
Cumhuriyet Savcısı, Kuybek hakkında 'olası kasıt ile adam öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında tahliye edilen Günhan Deniz Kuybek, "Önce elektrik direğine sonra da traktör römorkuna ateş ettim. Atıştan sonra römorkun arkasından motoruyla çıkan bir kişi yere düştü. Kaza yaptığını düşünerek yanına gittim. Öldüğünü anladım ancak yapacak bir şeyim yoktu" dedi.
KASIT BULUNMADI
Ölen Mehmet Güler Giriş'in eşi Gülseren Giriş'in şikayetçi olmadığı sanık, son savunmasında pişman olduğunu ve kasten cinayet işlemediğini söyledi. Mahkeme heyeti Günhan Deniz Kuybek'i, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.


Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi