Belediye başkan yardımcısından belediye hakkında suç duyurusu

Tokat Belediyesi'nde 3 yıldır çalışmadan maaş aldığı yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, Tokat Belediyesi ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek hakkında çeşitli iddialarla savcılığa suç duyurusunda bulundu

Belediye başkan yardımcısından belediye hakkında suç duyurusu

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, Tokat Belediyesi ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek hakkında çeşitli iddialarla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Nöbetçi cumhuriyet savcısına iddialarıyla ilgili 3 dilekçe veren Bayın, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, 27 Şubat'tan itibaren yerel medyada belediye hakkında demeçlerinin çıktığını belirtti.

Yerel medyada bu haberlerin çıkmasının hoş olmadığını ifade eden Bayın, ''Biz devlet memuruyuz. Görevi yapmak zorundayız. Şu anda da görevi yerine getirdik, buna inanıyorum. Nöbetçi cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulundum. 3 dilekçe var, bu dilekçelerin içeriği farklıdır'' dedi.

Dilekçelerinin içeriği hakkında bilgi veren Bayın, ''Birincisi neden ben boş oturuyorum, neden boş oturtturuluyorum, neden çalıştırılmıyorum, bunun gerekçelerini yazdım. Bunun anayasanın 49. maddesine aykırı olduğunu belirttim. Sayın belediye başkanımız anayasa suçu işlemektedir, buna inanıyorum. Takdir yüce adaletindir'' diye konuştu.

Dilekçelerinde, belediyedeki görevinde yaşadığı bu durumun yanı sıra çeşitli konulara değindiğini ifade eden Bayın, ''İkinci konu, bana 2009'da kesin kabulü yapılması için gelen Erdoğan Gürbüz Parkı'dır. Bunun içeriği önemliydi. Ben şunu soruyorum? Sayın belediye başkanı 'orada bir şey yok' diyor. Arkadaş orada çok şey var'' dedi.

Erdoğan Gürbüz Parkı'nın anahtar teslimi götürü usulü ihale edildiğini ifade eden Bayın, 5 kilometre olarak planlanan parkın 900 metrelik kısmının yapıldığını öne sürdü.

Bayın, şunları kaydetti:                                  

''Bin 200 metre perde beton, gerisi yoktur. Tabii ben bunu ortaya koyunca belediye başkanı bana tavır aldı. Erdoğan Gürbüz Parkı'nın kesin kabulü yapılmadı, yapılamaz da. Belediye başkanımız adliyeyi işaret etti. Ben de geldim. Bu kamuda sadece yatan Sefer Bayın değil şu anda belediyemizde 3 tane müdür arkadaşımız bomboş yatıyor. Çok acıdır yani. Bu adamlar vebalı mıdır, özürlü müdür? Belediyemize yıllarca hizmet etmişler. Onlar da benim gibi maaş alıyorlar. Belediye başkanının böyle bir hakkı yok. O insanları yıllarca bir odaya atacaksın, çok acı bir durum. Bu durumu kendime hakaret sayıyorum. Belediye başkanımız 'istifa etsin' diyor, istifa etmem. 3 çocuğum var, geçinmek zorundayım, gelirim ve giderim belli.''

Defalarca belediye başkanının yanına giderek, ''Bu yanlıştır, haksızlıktır, buna el koyun'' dediğini öne süren Bayın, Çiçek'in kendisini sürekli muhatap olarak karşısına almamakla çözüm yolu aradığını ileri sürdü.

Devlet memuru olduğunu belirten Bayın, ''Yine söylüyorum, çalışacağım, çalışmak istiyorum, üretmek istiyorum. Bu vatanın ve Tokat'ın evladıyım. Yanlış yaptıysam gereği yapılır. Yüce adalete sığındım. Yüce adaletin takdirini bekliyorum. Tokat Belediyesi ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek hakkında suç duyurusunda bulundum. Belediye Başkanı Adnan Çiçek'in suç işlediğini izah ettim' ifadelerini kullandı.

Dilekçelerinden birinde de belediyenin yaptığı temizlik ihalesi hakkında bilgi verdiğini söyleyen Bayın, ''Temizlik ihalesi 8 milyon 149 bin liradır. Bu ihale, ihale sürelerine uyulmadan yapılmıştır'' dedi.

Sefer Bayın'ın 3 yıldır çalışmadan maaş aldığı ve bunun zoruna gittiği yönündeki açıklamaları basında yer almıştı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz