Görüş Bildir

Belediyeleyere çöp kamyonu desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediyelere toplamda 70 milyon 111 bin lira tutarında çöp toplama aracı dağıtılacağını bildirdi.

Belediyeleyere çöp kamyonu desteği

Bayraktar, yazılı açıklamasında, 2010-2012 döneminde her ilde farklı belediyelere hibe şeklinde gerçekleşecek yardımlarda, parti ayrımı gözetmeksizin toplamda 730 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı dağıtılmasının planlandığı belirtti.

Hibe edilen araçlar sayesinde çöplerin daha etkili bir biçimde toplanması ve çevrenin daha temiz kalmasının hedeflendiğini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

''Türkiye, gelişen, çağdaşlaşan, modernleşen dünyada, Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu'daki gelişmiş ülkelerden çok daha hızlı, çevreci bir duyarlılıkla gelişmesini sürdürmektedir. Belediyelere, 70 milyon 111 bin lira değerinde 730 adet sıkıştırmalı çöp toylama aracı dağıtılacak. Çöp toplama araçları belediyelerin ekipmanlarını daha da güçlendirecek. Biz çevreye duyarlı biçimde kalkınacağız. Fakat sanayicimizi, ihracatçımızı ihmal edemeyiz. Çevreci mamul üretmek için adımlar atacağız.''

Bayraktar, 23 bin belediyenin yüzde 90'ında katı atık bertaraf tesislerinin bitirilmeye çalışıldığını, atık su tesislerini de bitirme noktasında ciddi mesafe aldıklarını bildirdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi