Berkin Elvan eyleminde gerginlik: 11 gözaltı

Şanlıurfa'da, gezi olayları esnasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıl dönümü münasebetiyle eylem düzenlendi. Eyleme Polis müdahalesi yapıldı, 11 kişi gözaltına alındı.

Berkin Elvan eyleminde gerginlik: 11 gözaltı

Şanlıurfa’da, gezi olayları esnasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için basın açıklaması yaptıktan sonra bildiri dağıtırken kendilerine kimlik sorulmasına karşılık vermeyen bir grup ile Polis arasında arbede yaşandı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grupta bulunan 11 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre Gezi olayları esnasında başına gaz fişeği isabet etmesi nedeniyle 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayata gözlerini yuman Berkin Elvan’ın birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle kendilerine Halk Cephesi adını veren 20 kişilik bir grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde 'Adalet istiyoruz' yazılı bir pankart taşıyan grup adına konuşan Murat Ulusoy, Gezi olayları sırasında polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Berkin Elvan ve Uğur Kaymaz için adalet istediklerini anlattı.

ARBEDE YAŞANDI

Basın açıklaması sonrası grup, bir de Divanyolu Caddesi üzerinde bildiri dağıtmak istedi. İşte tam da bu esnada grupta bulunan bir kişi kendilerini takip eden sivil polislerin fotoğrafını çekti. Bunun üzerine fotoğraf çeken kişinin yanına giderek kimlik soran Polis ile grupta bulunanlar arasında arbede yaşandı.  

"İZİNSİZ YAPIYORSUNUZ"

Polis, basın açıklaması ve bildiri dağıtımının izinsiz yapıldığını açıklayarak, grupta bulunanların kimliklerini kontrol etmek istedi. Ancak, grupta bulunanların kimliklerini göstermek istememesi nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Yaşanan arbede esnasında Polisler biber gazı sıkarak gruba müdahalede bulundu ve sonrasında bazılarını yere yatırıp kelepçeledi. 3'ü kadın 11 kişinin gözaltına alındığı arbede sırasında bazı iş yerleri de maddi hasara uğratıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz