Berkin Elvan heykeline hain saldırı

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçen hafta açılışı gerçekleştirilen Berkin Elvan Parkı'ndaki Berkin Elvan heykeli, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahribata uğratıldı.

Berkin Elvan heykeline hain saldırı
İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçen hafta açılışı gerçekleştirilen Berkin Elvan Parkı'ndaki Berkin Elvan heykeli, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahribata uğratıldı. Polis hemen olayla ilgili soruşturma başlattı.

TÖRENLE AÇILMIŞTI


1 Mart 2015 tarihinde İzmir Güzelbahçe İlçesinin Yaka Mahallesi'nde törenle hizmete giren Berkin Elvan Parkı'nın girişinde yer alan bronz kullanılarak yapılmış Berkin Elvan heykeli, annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan'ın da katılmış olduğu törenle açılmıştı. Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıl dönümü olan bugün sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce heykel, taşla vurularak tahrip edildi. Heykelin başı ve yüzü kırılırken, yerinden sökülmek istendiği de anlaşıldı.


Görenleri üzüntüye boğan olayla ilgili de Polis soruşturma başlatırken olay yeri inceleme ekipleri parmak izi çalışması da yaptı.

IŞİD MİLİTANLARIYLA EŞİT DÜZEYDE 


Saldırıyı kınayan İzmir Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce de "Bugün ölüm yıl dönümünde Berkin Elvan bir kez daha öldürülmek istendi. Güzelbahçe'de Yaka Mahallesi'nde yaptığımız çocuk parkında ismini koyduğumuz Berkin Elvan Parkı'nda, karanlıktan cesaret alan, IŞİD militanlarıyla eşit düzeyde, onların yaptığını yapan vandallar, gecenin karanlığına da sığınıp, Berkin Elvan'ı bir kez daha öldürmeye çalıştı. Sanıyor musunuz ki sizin kayalarınız Berkin Elvan'ı öldürecek? Siz bozacaksınız, biz yapacağız. Biz söz verdik buranın halkına, Berkin Elvan'ın ismini burada yaşatacağız, diye. Hiçbir güç ama hiçbir güç bunu engelleyemeyecek. Çünkü o buranın ve Türk milletinin sevgisini kazanmış, Gezi anlayışının temsili olmuş bir çocuk. Berkin Elvan özgürlüğü, çocuk sevgisini ve Atatürkçü anlayışı temsil eden bir çocuk. Bu yapılan hainliktir, ayıptır. Bunu yapanları lanetliyorum, kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan polisin de geniş çaplı soruşturma başlattığı ve bölgede bulunan kameraları incelemeye aldığı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz