Betül’ün acı kaderi

Asrın felaketi depreme Diyarbakır’da yakalanan ve hasar gören evlerinden kurtulan depremzede 20 yaşındaki Betül Nur Şahin, kazaya kurban gitti. Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Betül, ders notlarını almak için arkadaşıyla buluşmaya gittiği sırada karşıdan karşıya geçerken lüks bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Betül’ün acı kaderi

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 'Asrın Felaketi'nde etkilenen Diyarbakır'da Yenişehir ilçesinde yaşayan Betül Nur Şahin'in ailesinin evi hasar gördü. Depremden canlarını kurtaran aile, bir süre okulda kaldıktan sonra tekrar evlerine döndü. Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Betül Nur Şahin, 10 Mart günü deprem nedeniyle giremediği ders notlarını almak için üniversiteden arkadaşıyla görüşmek üzere evden çıktı. Diyarbakır-Elazığ çevre yolu üzerinde yer alan bir alışveriş merkezinde arkadaşının yanına gitmek için karşıdan karşıya geçtiği sırada tıp öğrencisi F.İ.'nin kullandığı aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.

12 SAAT SONRA YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

F.İ. genç kıza müdahale etmek için araçtan indi, ardından 112 Acil Servis aracını arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler melek yüzlü Betül'e ilk müdahaleyi yaptı. Durumu ağır olan Betül Nur Şahin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan hayatının baharındaki Betül, 12 saat sonra iç kanama nedeniyle yaşam savaşını kaybetti. Olay yerinde inceleme yapan polis, genç kızın üst geçidi kullanmadığını ve kusurlu olduğunu belirten rapor tuttu. Gözaltına alınan F.İ., emniyetteki ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından yurt dışı yasağı uygulayarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"DERS NOTLARINI ALMAYA GİTTİ, KAZA HABERİ GELDİ"

Anne Fatma Şahin, kızının mezar taşına gelin duvağı bağladığını belirterek, "Kahramanmaraş depreminde evimiz hasar gördüğü için okulda kaldık. Bir süre sonra evi tekrar döndük. Kızım ders notlarını almak için arkadaşı ile randevulaştı. Evden çıktı, kısa süre sonra kaza haberini aldık. Öğretmenliği çok seviyordu. Kızımın öğretmenlik hayalleri vardı. Bir kaza kızımı benden alırken, hayatımızı da kararttı. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler