Görüş Bildir

Beyaz Show 1 Nisan konukları Suzan Kardeş kimdir?

Beyaz lakaplı Beyazıt Öztürk'ün sunumu ile Beyaz Show konukları arasında Suzan Kardeş kimdir? Türkülerin en sevilen ismi Suzan Kardeş'i tanıyalım

Beyaz Show 1 Nisan konukları Suzan Kardeş kimdir?

Beyaz lakaplı Beyazıt Öztürk'ün sunumu ile Beyaz Show konukları arasında Suzan Kardeş kimdir?  Türkülerin en sevilen ismi Suzan Kardeş'i tanıyalım

Kanal D’nin sevilen programı Beyaz Show bu hafta Suzan Kardeş’i konuk edecek. Sevilen sanatçı ile ilgili merak ettikleriniz ve daha fazlası haberimizde..

SUZAN KARDEŞ KİMDİR?

Suzan Kardeş (d. 15 Nisan 1960, Kosova), Kosovalı Türk makyaj uzmanı (makyöz), ses sanatçısıdır.

İş hayatına Hürriyet Gazetesi'nde başlayan Suzan Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren makyöz; birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 1995 yılından başlayarak Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklamlarında oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getirdi.

1985 yılından itibaren Sezen Aksu'nun tüm sahne ve çekim makyajlarını yaptı. Goran Bregoviç'ten Türkân Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi. 1992 yılında Bekriya adında bir "meyhane" açarak 12 yıl boyunca işletti. Meyhanede söylediği mikrofonsuz, akustik Rumeli türküleriyle eski dönem Bosna sevda şarkılarından yola çıkarak, Sezen Aksu'nun desteğiyle Bekriya adlı bir sanat müziği albümü çıkardı. Bir filmde oyunculuk da yapan, Bir Demet Tiyatro dizisinde "pencereden bakan kadın" olarak yer alan ve halen çalışmalarını sürdüren sanatçının, yeni bir müzik albümü, bir film ve bir kitap projeleri bulunmaktadır.

2009 yılında Kuruçeşme Arena da sanatçı Sezen Aksu ile albüm tanıtımı için birçok sanatçı ile düet de bulundu.

kaynak:hurriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir