Görüş Bildir

Beyaz Show'daki Ayşe öğretmen, Beyaz'ın başına dert açacak! Beyazıt Öztürk aleyhine soruştrma

20 yıldır süregelen Beyaz Show'da terör propagandası yapıldığı gerekçesi ile namı diğer Beyaz Beyazıt Öztürk'ün başı adeta belaya girdi. Soruşturma kapsamına alınan Beyaz Show ile Beyazıt Öztürk terör propaganda ifadesi verdi. Beyaz Show artık yayınlanmayacak mı? "Beyaz Show" programında "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla başlatılan soruşturmada ifade verdi

Beyaz Show'daki Ayşe öğretmen, Beyaz'ın başına dert açacak! Beyazıt Öztürk aleyhine soruştrma

20 yıldır süregelen Beyaz Show'da terör propagandası yapıldığı gerekçesi ile namı diğer Beyaz Beyazıt Öztürk'ün başı adeta belaya girdi. Soruşturma kapsamına alınan Beyaz Show ile Beyazıt Öztürk terör propaganda ifadesi verdi. Beyaz Show artık yayınlanmayacak mı?

"Beyaz Show" programında "terör örgütü propagandası yapıldığı" iddiasıyla başlatılan soruşturmada ifade verdi

Programına bağlanan kişinin söylediklerini tam olarak duymadığını belirten Öztürk’ün ifadesinde "Bir nevi soğuk üzerine sıcak şok etkisi gibi basiret bağlanması yaşadım" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Kanal D’de yayınlanan “Beyaz Show” programına telefonla bağlanarak kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik’in ifadeleri üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, program sunucusu ve sorumluları hakkında 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan ünlü sunucu Beyazıt Öztük mesai saatinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne gelerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt'a ifade verdi.

“20 YILDIR PROGRAM CANLI YAYINLANIR”

Yaklaşık 1,5 saat şüpheli sıfatıyla ifade veren Öztürk hakkındaki örgüt propagandası suçlamasını reddetti. Yaklaşık 20 yıldır Kanal D'de eğlence tarzında şov programı yaptığını söyleyen Öztürk’ün programı hakkında; zorunluluktan dolayı banttan yayınlanan 1-2 program dışındaki tüm programlarının canlı olduğunu ve yayın geciktirme uygulanmadığını söylediği öğrenildi.

“DEVLETİN ÖĞRETMENİNİN KÖTÜ BİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİ ÖNYARGISI İLE...”

Sözü edilen programa kadar yanlışlıkla dahi olsa hakaret içeren ya da argo bir hitapla karşılaşmadığını, bu ihtimali sezdiğinde ortaya söz atarak konuyu değiştirdiğini ifade eden Öztürk, “Bahse konu programa bağlanan Ayşe Çelik isimli kişinin bağlanmasından önce neşeli bir şarkı söylenmişti ve eğlenceli bir ortamın ardından bağlanmıştı. Yayına bağlanan bayanın sözleri üzerine seyirciler konuşanı alkışlamaya başladı. Herhalde seyirci de tam olarak benim gibi, denilmek istenildiğini anlayamadı ve sadece çocuklar ve annelerinin ölümü cümlesine odaklandı. Seyircinin de anlamayarak alkışlaması ve bağlanan kişi de öğretmen olduğunu söyleyince ben doğal olarak devletin öğretmeninin kötü bir şey söylemeyeceği önyargısı ile hareket ettim. O an da aklımdan geçen şehitler, yaralılar, öğretmenler, çocuklar, evde programı izleyen annem gibi bin bir türlü düşünceler ve kendi iç sesimi dinlemekten programın devamında bağlanan kişinin söylediğini tüm samimi kalbimle duymadığımı belirttim” dedi.

“POLİS ÇOCUĞUYUM, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÖVMEM MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Gürültüden ve uğultudan dolayı konuşmaları net duyamadığını ifade eden Öztürk, “Bir nevi soğuk üzerine sıcak şok etkisi gibi basiret bağlanması yaşadım” diyerek kendisini savundu.

Başına daha önce böyle bir olay gelmediğini aktaran Öztürk, “Kesinlikle herhangi bir terör eylemini, terör örgütünü veya cinayeti, öldürmeyi övmem, buna prim vermem mümkün değildir. Ben de bir polis çocuğuyum ve polislerin ve güvenlik güçlerinin ne şartlar altında görev yaptıklarını bilirim. Hayatımın her anında zaten hissettim. Bir şehit haberi, anne haberi, bir çocuk haberi, bir öğretmen haberi duyduğumuzda ben de tüm insanımız gibi aynı duyguları ve acıyı paylaşırım” ifadelerini kullandı.

Öztürk ifade işleminin ardından adliyeden ayrıldı.

Beyaz Show, sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün yaptığı; 6 Aralık 1996'dan beri Cuma geceleri Kanal D'de (2000-2001 Star TV) canlı yayınlanan talk-show programıdır.

Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen teklif üzerine, amatör radyocunun yolu İstanbul'a düştü. Burada, "Gece Tavuğu" adlı programla profesyonel yayıncılığa başladı ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Yine Karacan tarafından, 1995'te kurulanNumber One TV'ye geçen Öztürk'ün yıldızı burada parladı. Webcam aracılığıyla stüdyodan, "Beyaz" adıyla canlı yayın yapmaya başladı. Programında yüzü görünmeden, karanlık bir siluet olarak izleyiciye seslendi ve büyük ilgi gördü. 90'lı yılların ortalarında, kariyerinde radyoculukla başlayan bu süreç, televizyon programları ve stand-up gösterileriyle devam etti.

Number One TV'de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. Ancak, Öztürk'ün 1996 yılında Kanal D'ye geçmesi ile birlikte "Beyaz Show" adlı talk-show programını sunmasıyla birlikte ülke çapında tanınmıştır ve 6 Aralık, 1996 tarihinde programının ilk bölümüyle ilk konukları Hande Ataizi ve o günlerde Atv'de Gece Kuşu adlı talk-show'u sunan Okan Bayülgen'di. Beyaz Show, komedi ve eğlence unsurlarını da içermesiyle Türk halkı tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Programda kısa film tadında skeçler çekmiştir ve programa telefon ile bağlanmak mümkündür. Ayrıca telefonla programa katılan ünlüler de olmuştur. Best Model of Turkey ve yetenek yarışmaları birincileri programa çıkartılmıştır. Stüdyo yaklaşık 50 kişilik bir kapasiteye sahipti. Genellikle bir kişi konuk alınıyordu ya da en fazla üç kişi konuk alınıyordu. Gelen ünlülere absürt şakalar da yapmaktadır.

Programa katılan bazı konuklar;

Hande Ataizi

Okan Bayülgen

Cüneyt Arkın

Aşkın Nur Yengi

Meltem Cumbul

Nazan Öncel

Mehmet Ali Erbil

Barış Manço

Cem Yılmaz

Yonca Evcimik

Kubat

Demet Akbağ

Yaşar

Sertap Erener

Kenan Doğulu

Hülya Avşar

Ümit Besen

Ebru Gündeş

Metin Arolat

Şafak Sezer

Fatih Ürek

Cem Özer

Ahmet Kaya

Mustafa Sandal

Sibel Alaş

Pınar Aylin

Engin Altan Düzyatan

Koray Avcı

Beyaz Show'a yeni ünlü konuklar gelmeye başlamıştır. Genellikle Dizi ve Film'lerin oyuncu kadroları programa alınmıştır ve bir de Müzisyen alınmıştır.

2009 yılında Beyazıt Öztürk'ün programı bitirip Star TV'de Ucunda 1 Milyon Var adlı bi yarışma programına başlamasıyla birlikte çok tepki almıştır ve Facebook'ta Beyaz Show'un tekrar yayına girmesi için bir grup kurulmuştur. Grup yaklaşık 1.500.000 milyon kişiyi geçmiştir.[kaynak belirtilmeli] Çok fazla yoğun istek üzerine, Beyaz Show tekrar yayına başlamıştır. 2005 yılından sonra programa çok sayıda dünya starı konuk gelmeye başlamış ve 31 Mayıs Cuma günü Gezi Parkı Protestolarınedeniyle program o gün yayınlanmamış ve 7 Haziran 2013'te ise program sezon finali yapmıştır. 11 Ekim'de ise program yeni sezona açılış yaptı.

Aslen Artvinli olan Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969 tarihinde Bolu'da, memur bir ailenin ikinci oğlu olarak dünyaya geldi. Baba tarafından Gürcü asıllıdır

Babasının polis olması nedeniyle, ilk ve orta öğrenimini Anadolu'nun farklı illerinde tamamladı. Gemlik Lisesi mezunu olan Beyazıt Öztürk o zamanlar iki aşamalı olarak yapılan üniversite giriş sınavının ilk aşamasını geçip ikincisini kazanamayınca, resim yeteneğini değerlendirebileceği düşüncesiyle güzel sanatlara yöneldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Seramik-Heykel bölümü'nü kazandı.

Aynı zamanda lisanslı basketbolcu olan Öztürk, üniversite eğitimini sürdürürken bir yandan da radyo programcılığıyla ilgilenmeye başladı. Özel televizyon kanallarının ve radyoların sayısının hızla arttığı bir dönemde, ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir radyolarında çalışmaya başladı. Ancak "r" harfini telaffuz edememesi nedeniyle, sunuculuk isteği reddedildi ve sadece program hazırlamakla yetindi. Yine de kuralları aşarak sesini dinleyicilere ulaştıran Öztürk, farklı ve esprili tarzıyla beğeni topladı. Sonrasında, ev arkadaşının kurduğu "Genç Radyo"da program sunmaya devam etti ve arkadaşlarıyla birlikte, siyasi içerikli bir mizah dergisi olan "Gına"yı çıkarmaya başladı. "Beyaz" takma adını ilk defa bu dergi için çizdiği karikatürlerin altında kullandı. Eskişehir'de geçirdiği bu dönemde, iki heykel, iki seramik, bir karikatür sergisi açan Öztürk, son olarak da bir karma seramik sergisine katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir