Binali Yıldırım Kınık'ı ziyaret etti, partililere seslendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Soma'daki 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciasının yıl dönümünde, ölen madencilerden 51'inin ailelerinin bulunduğu İzmir'in Kınık ilçesi'ni ziyaret etti.

Binali Yıldırım Kınık'ı ziyaret etti, partililere seslendi

Yıldırım'ın ölen madencilerden Tuncay Sidal ve Hüseyin Dalbudak'ın evlerini ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı.
İlk olarak partisinin Kınık ilçe teşkilatına geçen Binali Yıldırım, partililerle biraraya geldi. Burada partililere seslenen Yıldırım, "Bugün 13 Mayıs, Soma maden faciasının yıldönümü, tüm maden şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Rabbim bu acıları bir daha ülkemize yaşatmasın mekanları cennet olsun. Gidenler geri gelmiyor ama sorumlu devlet anlayışıyla geride kalanlara ne yapılabilecekse yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam ediyoruz. Tek hedefimiz maden şehitlerinden bize emanet kalan eşleri ve çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlamaktır. Maddi olarak yapılması gerekenlerin tamamı yapıldı ama ne yazık ki giden canlar geri gelmiyor. Faciadan sonra aynı acıların tekrar yaşanmaması için devlet olarak gerekli tedbirleri içeren yasa tasarısını çıkardık. Bugün acıları unutmuş görünüyoruz 1983'den 2012 yılına kadar, asker, polis ve sivil vatandaş olmak üzere 40 bin evladını şehit verdi. Milyarlarca dolar kaynağı yok oldu. Sanki bunlar olmamış gibi gene birileri sahneye çıktı. Ama önemli olan efelenmek değil insanı yaşatmaktır. Felsefemiz, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'" dedi.

MADEN ŞEHİTLERİNİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Binali Yıldırım daha sonra esnafları ve partisinin Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'i de ziyaret etti. Yıldırım ardından maden faciasında hayatını kaybeden Tuncay Sidal'ın Yeni Mahalle Halil Balye Caddesi'ndeki evini ziyaret ederek Tuncay Sidal'ın babası ve eşine başsağlığı diledi .
Yıldırım, son olarak Poyracık Mahallesi'nde bulunan maden şehidi Hüseyin Dalbudak'ın evinde düzenlenen pilav hayırına katıldı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, baba Halil Dalbudak (57) anne Fatma Dalbudak'ın (53) ellerini öpüp başsağlığı diledi. Burada maden şehidi Özgür Çevirgen'in eşi Özge Çevirgen (23) ve oğlu Çağatay Çevirgen'le (3) karşılaşan Binali Yıldırım, Çağatay'ı kucağına alarak sevdi. Maden şehidinin eşi Özge Çevirgen gözyaşlarına hakim olamayarak, "Bizim de imtihanımız bu. Dayanmak çok zor. Ama dayanmaya çalışıyorum oğlum Çağatay'ı büyütmek için yaşıyorum" dedi.

Kaynak: DHA