Bir olay 2 cinayet

Bismil'de parçalanmış şekilde bulunan Kağanarslan'ın ölümünün sırrı aralalanmaya çalışılırken, olala ilgisi olduğu iddia edilen Çelik adlı genç ise, öldürülmüş olarak bulundu.

Bir olay 2 cinayet

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde vücudu tanınmaz halde, hayvanlar tarafından parçalanmış olarak bulunan ve DNT eşleştirmesi sonucu kimliği belirlenen Mehmet Beraat Kağanarslan olayının sır perdesi aralanmaya çalışılırken, önceki gün şok br gelişme yaşandı. Olayda şüpheli olarak arandığı ileri sürülen Mehmet Can Çelik, önceki gün Silvan yolu üzerinde uzun namlulu silahla taranarak öldürülmüş halde bulundu. İki cinayetin birbiriyle olan bağlantısı, soruşturulurken bazı görgü tanıklarının ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

BİSMİL'DEKİ PARÇALANMIŞ CESET

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Bismil ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Tatlıçayır köyü kırsalında, çevrede ikamet eden köylüler, vücudunun bir kısmı hayvanlar tarafından parçalanmış şekilde bir erkek cesedini buldu. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edilerek, ceset üzerinde inceleme yapıldı. Sağlık ekibinin yaptığı incelemede, vücut bütünlüğü bozulmuş, tanınmaz hale gelen kişinin 15-20 günden buyana arazide bulunduğunu belirledi.

KAYIP İLANİ VERİLEN KAĞANARSLAN

Yapılan incelemelerin ardından ceset, otopsi için ambulansla Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilirerek burada kimlik tespitine çalışıldı. Kiimlik tespiti için kayıp kişilerin ailelerinden alınan DNA örnekleryle eşleştirildiğinde, parçalanmış cesedin 22 Ekim’de ailesi tarafından kayıp ilanı verilen Mehmet Beraat Kağanarslan olduğu belirlendi. Kimlik tespitinin ardından Malatya Adli Tıp Kurumundan alınan Kağanarslan’ın cenazesi, üç gün önce Diyarbakır'ın Hazro ilçe merkezinde, toprağa verildi.

SİLVAN YOLUNDA BULUNAN CESET

Diyarbakır ve Bismil Jandarma Komutanlığı, Mehmet Beraat Kağanarslan’ın ölümüyle ilgili başlattığı kapsamlı inceleme devam ederken, öncek gün ilginç bir gelişme yaşandı. Yürütülen soruşturmada jandarmanın olayla ilgisi olduğunu belirlediği iddia edilen ve İHA tarafından servis edilen haberde, Mehmet Can Çelik Silvan yolu üzerinde uzun namlulu silahla taranarak öldürülmüş halde bulunduğu belirtildi.

Çevredekiler tarafından öldürülmüş halde bulunan Çelik’in cansız bedeni olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan inceleme sonrası morga kaldırıldı. Jandarmanın oluşturduğu özel ekip, peş peşe yaşanan iki cinayet olayıyla ilgili bağlantı ve faaillerin belirlenmesine yönelik soruşturmayı derinleştirirken, bazı kişilerin ise ifadelerine başvurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler