Bitlis kaçak sigara yakalamada 1. oldu

Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, ''2012 yılında 4 milyon 520 bin 562 paket kaçak sigara ele geçirdik. Bu rakamı ülkedeki diğer illerle kıyasladığımızda, en üst basamakta olduğumuz görülüyor'' dedi.

Bitlis kaçak sigara yakalamada 1. oldu

Emniyet Müdürü Akgüç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçakçılıkla mücadelede başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirtti.

Suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılıklarının devam edeceğini vurgulayan Akgüç, ''2012 yılında düzenlenen operasyonlarda, 4 milyon 520 bin 562 paket kaçak sigara ele geçirdik. Bu rakamı ülkedeki diğer illerle kıyasladığımızda, en üst basamakta olduğumuz görülüyor. Bu yakalamalarla ülkenin 20 milyon lira tutarındaki vergi kaybını da önledik'' diye konuştu.

BÖLGEDE BİRİNCİ OLDU

Ele geçirilen sigaraları, imha edilmesi için Diyarbakır'a gönderdiklerini bildiren Akgüç, belirli bir takvime bağlı kalmadan depolardaki sigaraları sürekli gönderdiklerini ifade etti.

Sigara kaçakçılığına yönelik yıl içinde düzenlenen operasyonlarda 420 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Akgüç, bu şahıslar hakkında ''5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanununa Muhalefet'' suçlarından işlem yapılarak adliyeye sevk edildiğini ve bunlardan 48'inin tutuklandığını kaydetti.

Akgüç, terör örgütüne finansman sağlayan, vergi gelirlerinin azalmasına, haksız rekabete, kayıt dışı ekonomiye olumsuz yönde etki eden, kalitesiz üretimi ve sağlıksız koşullarda nakledilen ve özellikle insan sağlığını doğrudan tehdit eden sigara kaçakçılığı konusunda mücadele çalışmalarının bu yılda süreceğini sözlerine kledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz