Görüş Bildir

Bodrum'da fidan dikimi ve çevre temizliği

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinde, yerli ve yabancı turistlerin de katılımıyla fidan dikildi, çevre temizliği yapıldı. Bodrum'un Torba Mahallesi'nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Bodrum'da fidan dikimi ve çevre temizliği

Torba Koyu Derneği, Torba Muhtarlığı, Voyage Torba Otel ve Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen çevre temizliği ve fidan dikimine; yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Gönüllülerin de aralarında bulunduğu ekip, ilk olarak Atatürk Caddesi sahil yolunu temizledi. Voyage Torba Otel'in Çevre Koruma Timi de plajdaki temizlik çalışmalarına destek verdi. Rıza Anter Caddesi kenarı ile Voyage Torba Otel'in otelin önünde yer alan yeşil alanlara fidanlar dikilip can suyu verildi. Otel bahçesine toplamda 20 limon, mandalina ve portakal fidanı; yol kenarına da 30 pitos ve ficus bitkileri dikildi. Etkinliğe katılan turistlerin isimleri dikilen fidanlara verildi.
Yaklaşık bir saat süren etkinlik sonrası konuşan Torba Koyu Derneği Başkanı Sencer Kaygusuzer şöyle dedi:
"Son yıllarda dünya ve ülkemizde doğal varlıklarımız yok edilmekte. İnsanın, bir parçası olduğu doğayla birlikte, var olabileceği gerçeği görmezden gelinmektedir. Buna karşılık çevre kirlenmesinin bir sebebi de insanın doğaya verdiği zarar olarak tanımlayabiliriz. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeyi mutlaka önlemek yeşil alanları korumak ve çoğaltmak gerekir." 

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi