Bölge Kar'a yakalandı

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi

Bölge Kar'a yakalandı

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.

Alınan bilgiye göre, Van'da sabah erken saatlerden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, kent merkezi ve ilçelerde hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı.

Kar yağışı ve sis nedeniyle Van-Hakkari karayolundaki 2225 metre yükseklikteki Kurubaş Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanırken, sürücüler aniden bastıran karda araçlarına zincir takarak yola devam etti.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini belirterek, hava sıcaklığının sıfırın altında seyredeceğini ifade etti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının etkili olduğu şehirlerarası yollarda kar temizleme çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

Bu arada, kar yağışı ve tipinin etkisiyle kapanan Çaldıran ilçesine bağlı Yukarı Çilli köyü yolunda İl Özel İdaresi ekiplerince karla mücadele çalışması başlatıldığı öğrenildi.

Hakkari

Sabah erken saatlerden itibaren etkisini gösteren kar, kent merkezi ile Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde ulaşımda sıkıntı yaşanmasına neden oldu.

Güne karla uyanan Hakkarililer, erken saatlerinde iş yerlerinin önünde, evlerinin damında ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı.

Şemdinli ilçesi Derecik beldesine bağlı Canlıkaya bölgesi ile birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi ekiplerince kardan kapanan yollarda karla mücadele çalışması başlatıldığı öğrenildi.

Yüksekova-Şemdinli karayolunun Haruna Geçidi'nde ulaşımın güçlükle sağlandığını bildiren Karayolları 117. Şube Şefliği yetkilileri, kayganlaşan yolda mahsur kalan araçlar olduğunu, sürücülerin araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmadan yola çıkmaması gerektiğini kaydetti.

Bitlis

Kar kalınlığının kent merkezinde 28 santimetreye ulaştığı Bitlis'te, dünden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Karayolları ekiplerince şehirlerarası yollarda kar temizleme çalışması başlatılırken, ulaşım sağlanamayan birçok köy yolunda çalışmalara başlandığı belirtildi.

Muş

İl Özel İdaresi karla mücadele biriminden alınan bilgiye göre, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekiplerinin, kapalı köy yollarında sabah saatlerinden itibaren çalışma başlattığını belirten yetkililer, kar yağışının etkisini yitirmesiyle kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılacağını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz