Bölge sorumlusu vuruldu

Suriye’nin Haseki vilayetine bağlı Amude ilçesinde MİT’in gerçekleştirdiği operasyonda PKK-YPG’nin sözde Tabur sorumlusu Osman Mutlu ile Suriye uyruklu Hısen Mamed etkisiz hale getirildi.

Bölge sorumlusu vuruldu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin karşısındaki Suriye'nin Haseki vilayetine bağlı Amude ilçesinin Raya köyünde 3 Aralık günü Milli İstihbarat Teşkilatının gerçekleştirdiği nokta operasyonda PKK-YPG'ye üst düzey bir darbe daha vuruldu.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAYDILAR

Sözde Amude taburundan sorumlu ‘Dilxwaz Agir’ kod adlı Osman Mutlu ile Suriye uyruklu suikast timinde yer alan Hisen Mamed adlı iki teröristin Kızıltepe Şenyurt Hudut Kapısı bölgesindeki gözetleme kulelerinde görev alan ve sınır hattı boyunca devriye görevi yürütülen Türk askerine karşı saldırı hazırlığı içinde oldukları tespit edildi.

LAZER GÜDÜMLÜ AKILLI MÜHİMMATLA VURULDU

Uydudan alınan koordinatlar ve sinyal takibiyle Türkiye-Suriye sınırını birbirinden ayıran bölgede arazi yapısını ve sahayı iyi bilen iki örgüt üyesinin keşif yaptıkları tespit edilince operasyon için düğmeye basıldı. Sivil araçla kendilerine köylü görüntüsü veren ve üzerlerinde sivil kıyafetler bulunan örgüt üyelerinin Amude'ye bağlı Türkiye sınırındaki Raya köyü yakınlarında seyir halinde oldukları belirlendi. Aracın sivil yerleşim birimlerinden uzaklaşmasını SİHA ile takip edildi. Köyden uzaklaşan araç ıssız bir noktaya geldiği anda yerli lazer güdümlü akıllı mühimmatla vurularak etkisiz hale getirildi.

SÖZDE TABUR SORUMLUSU ÇIKTI

MİT'in yerel saha unsurlarından da teyit ettiği bilgilere göre hurda yığınına dönen araç içinde öldürülen  Amude Tugayı sorumlusu Osman Mutlu ile PKK-YPG'nin suikast biriminde yer alan Suriye uyruklu keskin nişancı eğitimcisi Hisen Mamed olduğu belirlendi.

MİT, 13 Kasım günü de yine Amude'ye bağlı Sincik Sadun köyünde SİHA ile gerçekleştirdiği nokta operasyonda terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Amude Öz Savunma Güçleri sorumlusu Kemal Suphi El Ahmaad'ı etkisiz hale getirmişti. Sinyal takibiyle bir hangarın içinde öldürülen teröristin de hudut bölgesinde Mehmetçiğe yönelik saldırı için keşif ve istihbarat çalışması yaptığı belirlenmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz