Görüş Bildir

Bolu'da eğitime destek seminerinde bin 43 öğrenciye laptop hediye edildi

Bolu Belediyesi tarafından “Eğitime yüzde 100 Destek” projesi kapsamında 7’nci yıl da üniversiteyi kazanan Bin 43 öğrenciye laptop hediye edildi

Bolu'da eğitime destek seminerinde bin 43 öğrenciye laptop hediye edildi

Bolu Belediyesi tarafından “Eğitime yüzde 100 Destek” projesi kapsamında 7’nci yıl da üniversiteyi kazanan Bin 43 öğrenciye laptop hediye edildi.

Üniversite öğrencilerine yönelik 7 yıl önce ‘Eğitime yüzde 100 Destek’ kampanyası başlayan Bolu Belediyesi, bugüne kadar 6 yılda 4 Bin 502 öğrenciye laptop dağıttı. 7’nci yılda da üniversiteyi kazanan Bolulu öğrencilere laptop dağıtım töreni düzenlendi. Bolu Belediyesi Yeni Nikah Salonu’nda düzenlenen ve sunuculuğunu ünlü isim İkbal Gürpınar’ın yaptığı törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davcıoğlu, Ekrem Çetinkaya, İhsan Ağcan, Ak Parti Teşkilatı ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sunucu İkbal Gürpınar hayatından kesitler anlattı. Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eğitime verdikleri katkıyı bir türlü kamuoyuna duyuramadıklarından şikayet ederek, “Eğer biz bunu iyi anlatabilirsek Türkiye’deki diğer belediyeler de bu işi yapar. Yani neslimize, geleceğimize sahip çıkarlar. Ama maalesef bunu Türkiye kamuoyuna duyurma şansımız olmadı. Burada yaptığımız program burada kaldı. Biz bu çalışmamızda geleceğimize yatırım konusunda bir nebze tuz katıyoruz. Yaptığımız çok önemli bir şey değil. Her sene bilgisayarlarımızın kalite ve kapasitesini artırıyoruz. Çünkü gücümüz arttıkça kaliteyi artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Gençlerin her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyen ve onlara okudukları şehirlerde proje üretmelerini isteyen Başkan Yılmaz, “Siz gençler her şeye layıksınız. Ben ilk belediye başkanı olduğum dönemde Bolu’da kafeterya bile yoktu. Eski binalarda geçiştirilen yerler vardı. Şimdi ise yavaş yavaş gelişiyoruz. Çünkü üniversitemiz çok güçlü gelişiyor. 30 bin öğrenciye yaklaştık. Ben şunu ifade ediyorum; üniversitede okuduğunuz süre içerisinde Bolu şehrinde yetiştiğiniz için, bu şehirle ilgili bilgi ve birikimlerinizi, gittiğiniz şehirlerde gördüğünüz iyi şeyleri burada yaşatmak için projeler üretmenizi istiyorum. Bize dünya kenti olma yolunda destek vermenizi bekliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanının konuşmasının ardından laptop dağıtım töreni gerçekleştirildi. Türkiye’deki birçok üniversitenin 4 yıllık fakültelerine yerleşen bin 43 öğrenciye laptopları verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir