Görüş Bildir

Bu hafta hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden şiddetli kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Türkiye gündemini sollayan hava durumu konusunda son noktayı koydu. Peki bu hafta havalar nasıl olacak. Meteoroloji'den kar ve şiddetli yağış uyarısının detayları

Bu hafta hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden şiddetli kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Türkiye gündemini sollayan hava durumu konusunda son noktayı koydu. Peki bu hafta havalar nasıl olacak. Meteoroloji'den kar ve şiddetli yağış uyarısının detayları

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülmesi beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri(Bolu, Karabük ve Kastamonu), Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ve Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde) akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı , İzmir'in güneyi, Aydın ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve İç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İzmir'in güneyi, Aydın ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacağı olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri(Bolu, Karabük ve Kastamonu), Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ve Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde), akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'da meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsü meydana gelmiştir. Hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ısınacak olan hava, güneyli rüzgarlar, eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi gibi nedenlerle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir