Görüş Bildir

Bu hafta vizyona 5 yeni film girecek

Ferzan Özpetek'in yönettiği, Cem Yılmaz'ın da oyuncuları arasında yer aldığı ''Şahane Misafir'' filmi, aşk, arkadaşlık ve yalnızlığa dair arayışların hikayesini anlatıyor

Bu hafta vizyona 5 yeni film girecek

Bu hafta vizyona, biri belgesel olmak üzere toplam 5 yeni film girecek.

Ferzan Özpetek, mizahı yüksek filmi ''Şahane Misafir'' (Magnificent Appearance) ile duyguların gücünün, rasyonel olan ve olmayan en derin korkuların üzerinden gelişini, aşk, arkadaşlık ve yalnızlığa dair bir cevap bulmanın hikayesini anlatıyor.

Elio Germano, Marcherita Buy ve Vittoria Puccini'nin yanı sıra Cem Yılmaz'ın da rol aldığı filmin hikayesi şöyle:

''28 yaşındaki Pietro, Roma'ya yeni gelmiştir ve burada aktör olmaya çalışırken geceleri de pastane şefi olarak çalışmaktadır. Kuzeni Maria'nın evinde misafir olarak kalmaktadır ve kuzeniyle birbirlerini sevdikleri kadar nefret de etmektedirler. Sonunda tek başına yaşayabileceği, kötü durumda ama antika eşyalarla döşeli bir ev bulur. Pietro bir süre sonra evdeki eşyaların hareket ettiğini, garip sesleri ve durduk yerde beliren nesneleri fark eder. Çok geçmeden bir grup hayaletle evi paylaştığını anlar. Zamanla bu zoraki birlikte yaşama hali aralarında öyle yakın bir bağa dönüşür ki, Pietro bile rahatlayıp onlarla beklenmedik bir uyum yakalar.''

-Amerikan Pastası karakterleri bir araya geliyor-

''Amerikan Pastası: Buluşma'' (American Reunion), ilk olarak 1999 yılındaki ''Amerikan Pastası'' filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkan karakterlerin lise mezunları buluşması için East Great Falls'a geri dönüşünü konu ediniyor.

Filmde ömür boyu arkadaş olan dostlar, yetişkin olarak bir araya gelerek, bu komedi dizisine ilham veren hormon deposu gençleri hatırlayacak, nelerin değiştiğini, kimlerin değişmediğini, zaman ve mesafenin dostluk bağlarını koparamayacağını keşfedecek.

Yönetmenliğini Jon Hurwitz ve Hayden Schlossberg'in üstlendiği filmin oyuncuları arasında Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Tara Reid, Seann William Scott, Mena Suvari, Eddie Kaye Thomas, Jennifer Coolidge ve Eugene Levy yer alıyor.

-''Titanic'' üç boyutlu yeniden-

Çok sayıda Oscar ödülünün sahibi 1997 yapımı ''Titanic'' filmi, 15 yıl sonra 3D teknolojisiyle yeniden izleyiciyle buluşacak.

James Cameron'ın yönettiği, Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet'ın başrollerini paylaştığı film, Titanic'in enkazında aranan ''okyanusun kalbi'' kolyesinin sahibi Rose Calvert'in hikayesini anlatıyor.

Caledon Hockley ile evlenmek üzere Amerika'ya giden, ancak Cal'i sevmeyen Rose, parasız bir ressam olan Jack Dawson ile Titanic'te büyük bir aşk yaşar.

-Almanya'da yaşanan bir dram-

Ali Levent Üngör'ün senaryosunu yazdığı ve yönettiği ''Mevsim Çiçek Açtı''filmi, Almanya'daki gurbetçilerin hikayesini anlatan bir dram.

Turgay Tanülkü, Mehtap Bayrı, Onur Şan, Feriha Ecem Çalık, Ertuğrul Karakaya, Mehmet Özgür, Deniz Oral, Hüseyin İlker, Sude Yeşil, Şule Cengiz, Hanni Ekincioğlu, Murat Ovant, Mehmet Ali Kula ve Yavuz Bingöl'ün rol aldığı filmin konusu şöyle:

''Karısı Çiçek ve kızları Mevsim ile Almanya'da yaşayan Nazmi, karısını sürekli dövmektedir. Devlet, Çiçek ve Mevsim'i himayesi altına alır ve bir kuruma yerleştirir. Çiçek, burada tanışıp yakın arkadaş olduğu Esra ile aynı eve taşınmaya karar verir. Bir gün Asaf'ın taksisine binmeleriyle hayatları farklı bir boyut kazanır.''

-''Ülkücüler'' belgeseli-

Halil Sarı ve Bilal Kalyoncu'nun yönetmenliğini yaptığı ''Ülkücüler'' belgesel filmi de bu hafta sinemalarda yerini alıyor.

Film, 1980 darbesi öncesi ülkücü hareketi ve cezaevi güncelerini temel alıyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi