"Bu kadar hırsız nereden çıktı' sözümü siyasete çektiler"

Prof. Dr. Üstün Dökmen Van depreminden sonra söylediğini belirterek, 4 yıl önce bu lafı söylediğimde kimsenin umrunda değildi, ancak bundan 2 ay önce tekrar bir sempozyumda söylediğimde bu sefer bazıları üzerlerine alındı.

Kosova'da 2007 yılında Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Kosovalı gençler tarafından kurulan Türkiye Mezunları Derneği - TÜMED, faaliyetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor. TÜMED, Prof. Dr. Üstün Dökmen'i konuk etti. Prizren'deki Kültür Evi salonunda düzenlenen 'Yaşamak Yaşatmak' adlı konferansa Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi. Dökmen, Savaştan çıkmış Kosovalılara psikolojik destek gerekliydi Konferans sonrası konuşan Dökmen, Kosova'da yaşanan savaş sonrası Kosova halkının bu travmayı atlatması için psikolojik destek almaları gerektiğini söyledi.

BAZILARI ÜZERİNE ALINDI

Prof. Dr. Dökmen bir kaç gün önce 'Bütün Türkiye Din ve Ahlak dersinden 5 aldı, bu kadar hırsız uğursuz ve ahlaksız nerden çıktı' açıklamasıyla ilgili olarak, bu cümleyi Van depreminden sonra söylediğini belirterek, 4 yıl önce bu lafı söylediğimde kimsenin umrunda değildi, ancak bundan 2 ay önce tekrar bir sempozyumda söylediğimde bu sefer bazıları üzerlerine alındı. Ben bu sözü söyledim hemen siyaset tarafına çektiler, oysa ben eğitim açısından bunu söyledim. Söylediğim sözün arkasındayım. Van depreminden sonra söyledim, hakkım benim bunu söylemek dedi.

 DİN VE AHLAK DERSİ AYRI OKUTULMALI 

 Prof. Dr. Dökmen, Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın katilleri de mutlaka Din ve Ahlak dersinden 5 almıştır. Dolayısıyla Din ve Ahlak dersi işe yaramıyor. Din ve Ahlak dersi ayrı okutulmalı. 40 yıl önce zaten ayrı okutuluyormuş. Benim önerim şu, Din ve Ahlak ayrı okutulmalı, din öğrenebilinen bir şeydir öğrenirsiniz. Ahlak ise öğrenilmez keşfedilir. Ahlakı öğretmek için sınav yapılmaz dedi.

 O MÜHENDİSİN AYAKLARININ ÖPÜLMESİ LAZIM

 İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında çalışan Japon mühendis'in intihar etmesine değinen Dökmen, O mühendisin ayaklarının öpülmesi lazım. Keşke ona duygusal destek verebilseydik. Türkiye'de böyle şey yapılmaz desteydik. Bizde bildiğiniz gibi harakiri yok istifa bile etmemeliydi. Ancak adam tam sorumlulukla yetişmiş dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz