Bülent Arınç'ın damadına şok! Akademisyenlikten ihraç edilmişti şimdi gözaltında

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter feto cu çıktı. Son dakika düzenlenen operasyon ile Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in gözaltına alındığı açıklandı. Yeter'in evine baskın düzenlendiği ve sonrasında da adliyeye sevk edildiği öngörülüyor.

Bülent Arınç'ın damadına şok! Akademisyenlikten ihraç edilmişti şimdi gözaltında

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter feto cu çıktı. Son dakika düzenlenen operasyon ile Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in gözaltına alındığı açıklandı. Yeter'in evine baskın düzenlendiği ve sonrasında da adliyeye sevk edildiği öngörülüyor.

Damadının FETÖ soruşturmasından gözaltına alınmasının ardından Arınç, hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine "Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz" dedi.

AKADEMİSYENLİKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ 

FETÖ ile mücadele kapsamında OHAL çerçevesinde yayımlanan 2 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve kamuda çok sayıda kişi meslekten ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter de vardı. Ekrem Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 'doçent' olarak görev yapmaktaydı.

DEMOKRASİ NÖBETİNDEN FOTOĞRAF

Ekrem Yeter, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetine katılmış ve fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmıştı.

FTÖ ile mücadele kapsamında OHAL çerçevesinde yayımlanan 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve kamuda çok sayıda kişi meslekten ihraç edildi. İhraç edilen çok sayıda FETÖ'cü akademisyenin arasında Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter de var.

Ekrem Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 'doçent' olarak görev yapmaktaydı..

DEMOKRASİ NÖBETİNE SIZMIŞTI

Sosyal medyada FETÖ propagandası yapmaktan çekinmeyen Ekrem Yeter son olarak örgütün 15 Temmuz'da darbe yapamaya kalkışmasından sonra vatansever görünerek demokrasi nöbetine sızmıştı..

EKRAM YETER HAKKINDA

Adı Soyadı: Ekrem Yeter

Doğum Tarihi: 21. 04. 1973

Öğrenim Durumu:

Lisans Tıp Fakültesi Selçuk Üniversitesi 1991

Doktora/S.Yeterlik/ Tıpta Uzmanlık Kardiyoloji Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1999

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte) ve Danışman(lar)ı: Revaskülarizasyon Sonrası Restenozun Efor Testi İle Değerlendirilmesi Ve Koroner Arter Hastaliğı İçin Güncel Risk Faktörlerinin Buna Etkisi, Hasan Gök.

Görevler:

Asistan Dr. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji 1999-2003

Uz. Dr. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2003-2004

Uz. Dr. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2004-2009

Uz. Dr. Mardin Devlet Hastanesi 2005-2005 (2 ay)

Gözlemci Memorial Hermann Hospital, University of Texas, Division of Cardiology, Houston, Tx, USA 2007-2008 (6 ay)

Tabip Ast. Ağrı Asker Hastanesi 2008-2009

Uz. Dr. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2009-2010

Şef yrd. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2010-2011

Doç. Dr. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2011-2011

Şef v. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2011-…

Projelerde Yaptığı Görevler:

Effective Anticoagulation with Factor Xa Next Generation in Atrial Fibrillation (ENGAGE AF-TIMI 48) çalısmasında araştırmacı,

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler:

Türk Kardiyoloji Derneği üyeliği (2001)Bilim İnsanları Derneği Üyeliği (2005)

Sağlık Bilimleri İleri teknoloji Vakfı Mütevelli Üyeliği (2011)

Aldığı Ödüller :

1. Özverili katkılardan dolayı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Döner sermaye ek ödemesi ile ödüllendirme. Nisan 2010

2. Özverili katkılardan dolayı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Döner sermaye ek ödemesi ile ödüllendirme Eylül 2010

3. Özverili katkılardan dolayı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Döner sermaye ek ödemesi ile ödüllendirme. Mart 2011

4. Özverili katkılardan dolayı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Döner sermaye ek ödemesi ile ödüllendirme Temmuz 2011

5. Türk Kardiyoloji Derneği tarafından ‘'En İyi Tedavi Edilmiş Olgu Ödülü'' Nisan 2011

6. 5. TKD-Zentiva Ödülü. ‘'En İyi Girişimsel Olgu Ödülleri Sunumu'' Nisan 2011

7. Türk Kardiyoloji Derneği tarafından ‘'Erişkin Girişimsel Kardiyoloji 3. lük Ödülü'' SCAI Fellows Course'a katılma Ekim 2011

Kaynak: Diyarbakır Söz