Bursa Hürriyet Lisesi'nde cinayet! İlginç detaylar ortaya çıkıyor

Bursa'da Hürriyet Anadolu Lisesinde yaşanan cinayet ile alakalı bulgulara ulaşılıyor. Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Hürriyet Anadolu Lisesi'nde geçen ay yaşanan olay da 16 yaşındaki Hasan Can ve aynı yaştaki sınıf arkadaşı Nilüfer Acar'ın tabancayla başından vurularak ölmesi SORUŞTURMASI sürüyor

Bursa Hürriyet Lisesi'nde cinayet! İlginç detaylar ortaya çıkıyor

Bursa'da Hürriyet Anadolu Lisesinde yaşanan cinayet ile alakalı bulgulara ulaşılıyor. Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Hürriyet Anadolu Lisesi'nde geçen ay yaşanan olay da 16 yaşındaki Hasan Can ve aynı yaştaki sınıf arkadaşı Nilüfer Acar'ın tabancayla başından vurularak ölmesininakabinde sır perdeleri yürütülen soruşturma kapsamında bir bir ortaya çıkmaya başladı. Polis gençlerden önce birinin, daha sonra diğerinin intihar etmiş olabileceğini veya Nilüfer Acar'ın kendisini vurmak isteyen Hasan Can'ı engellemek için elini tutmuş olabileceği olasılığı üzerinde duruyor.

Merkez Osmangazi İlçesi Hürriyet Anadolu Lisesi'nde 5 Mayısta, okula arkadaşı Nilüfer Acar ile gelen HASAN Can, ilk dersleri boş olduğu için kimsenin bulunmadığı üçüncü kattaki 10-D sınıfına çıktı. İddiaya göre Hasan Can, yanındaki başka bir öğrenciyi dışarıya çıkardıktan sonra, sınıfta Nilüfer Acar ile baş başa kaldı. Daha sonra duyulan iki silah sesinden sonra sınıfa giren öğretmenler, yerde kanlar içersinde yatan iki gençle karşılaştılar.

2 BOŞ KOVAN BULUNDU

Nilüfer Acar'ın öldüğü olayda ağır yaralanan Hasan Can ise yakında bulunan Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yapılan incelemede Hasan Can'ın babası Sargun Can'a ait ruhsatsız tabanca ve 2 adet boş kovan bulundu.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Hastanede duran kalbi çalıştırılan Hasan Can 7 Mayıs sabaha karşı yaşamını yitirdi ve ailesinin verdiği izin ile alınan kalp ve akciğeri ambulans uçağı ile Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, karaciğeri ise askeri uçak ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bekleyen hastaya nakledildi.

Hasan Can'ın olay öncesi  WhatsApp grubunda, Pazartesi 3-5 çiçek koyarsınız sıraya sonra unutun bitsin gitsin. İşte bana kalsa o çiçekleri de koymayın. Organım oyum buyum neyim varsa sağa sola dağıtın bağışlayın. Yaşarken bir işe yaramadım, bari ölünce bir işe yararım yazdığı ortaya çıktı.

Onur ve Tatyana Acar çitfinin iki çocuğundan biri olan ve babası TIR sürüsücü olan Nilüfer Acar'ın cenazesi Ispartada; Ayşe ve Sargun Can çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan ve babası Otomobil fabrikasında çalışan Hasan Can ise Sakaryanın Karasu İlçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

FLAŞ KARAR

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, geçen Cuma günü 16 yaşındaki Hasan Can'ın aynı yaştaki arkadaşı Nilüfer Acar'ı sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği Hürriyet Anadolu Lisesi'nde, öğrenci, öğretmen ve velilere bir yıl boyunca psikososyal destek verileceği bildirildi.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okullarda oluşabilecek her türlü travmatik olaylarla ilgili olarak Psikososyal Koruma, Önleme ve Müdahale Hizmetleri verildiğini belirterek, bu ekiplerde psikolojik danışmanların da görev aldığı bildirildi. Yetkililer, Hürriyet Anadolu Lisesi'nde, Osmangazi İlçesi Rehberlik Araştırma Merkezi koordinasyonunda, 14 kişilik ekibin bir yıl süreyle eylem planına göre öğrenciler, veliler ve öğretmenlere yönelik psikososyal çalışma yapacağını kaydettiler.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olay sonrası başlattığı idari ve Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün adli soruşturması devam ediyor. Olayda kullanılan ruhsatsız silahla ilgili Hasan Can'ın babası Sargun Can hakkında işlem yapılmıştı.

İHMALLER ZİNCİRİ

Sen Bursa Şubesi, lise öğrencisi 16 yaşındaki Hasan Can'ın, arkadaşı Nilüfer Acar'ı sınıfta tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar ettiği olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, her iki öğrencinin hem arkadaşlarına, hem sınıf öğretmenine, hem rehberlik servisine, kendileri için hayatın anlamının olmadığını ve canlarına kıyacaklarını defalarca söylediklerini, Nilüfer Acar'ın daha önce yazdığı intihar mektubundan ise sınıf öğretmeninin haberdar olduğunu öne sürüldü.

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Hürriyet Anadolu Lisesi'nde geçen Cuma günü meydana gelen olayla ilgili Eğitim- Sen Bursa Şubesi açıklama yaptı. Okuldaki adli ve idari soruşturmanın sağlıklı sürdürülebilmesi, delillerin karartılmaması için ilgili müdür, müdür yardımcıları, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenlerinin açığa alınmasının istendiği açıklamada şöyle denildi:

"Yaptığımız tesbitler sonucu soruşturmanın iki ayrı boyutunu tesbit ettik. Bunlardan birincisi, olay günü yaşanan ihmaller zinciri. Okulun normalde açılış saati 09.00, öğrencilerin okula alınış saati 08.30 olmasına rağmen, öğrenciler saat 08.10'da hiçbir kontrolden geçmeden içeri girmişlerdir. Okulu müstahdemler açmış ve öğrenciler okula müstahdemler tarafından alınmıştır. Okul idarecileri saat 09.00 dan sonra gelmişlerdir ve bu görüntüler kameralarda kayıtlıdır. Olaya, nöbetçi öğretmenler silah seslerini duyunca sınıfa çıkarak müdahale etmiştir. Olayın ikinci boyutu ise bu iki öğrencinin yaşadıkları sıkıntıların bir yılı aşkın süredir bilinmesi. Nilüfer Acar ve Hasan Can, hem arkadaşlarına, hem sınıf öğretmenlerine hem de rehberlik servisine hayatın anlamının olmadığını ve canlarına kıyacaklarını defalarca söylemişlerdir. Hasan Can aynı zamanda velisinden şiddet gördüğünüde beyan etmiştir. Nilüfer Acar adlı öğrenci, daha önceden intihar mektubu yazmış ve bu mektup sınıf öğretmeni tarafından bilinmektedir."

Bu arada Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayın hemen ardından başlatılan soruşturmanın çok yönle olarak sürdürüldüğünü, bu zamana kadar hiç bir sorumlu ve idarecinin açığa alınmadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz