Bursa'dan, bahar görüntüleri

Bursa, uzun ve zor geçen kış ardından ovalar yeşil örtü ile kaplandı. Kent merkezinin her yerine de lale, sümbül, nergis, çiğdem ve güller dikildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, refüj ve kavşaklara 8 milyon yazlık ve kışlık çiçek, 1 milyon lale dikti.

Bursa'dan, bahar görüntüleri
Son yılların en ağırkış mevsiminin görüldüğü, geçen hafta da bkar yağışının etkili oluduğuBursa, güneşin yüzünü göstermesiyle yeşil örtüyle kaplandı. Karacabey İlçesi'ndeki köylerdekoyunlar sürüler halinde ovaya bırakıldı. Aylar sonra ağıllarından çıkan koyunlar yeşil örtüyle kaplanan ovada otlamaya başladı. 100 koyunuyla besicilik yapan Dilaver Saço, koyunların kuzuladıktan sonra ovaya çıkarıldığını belirterek, "Koyunları bahar ayında ağılda tutamayız.Koyunlar sürekli dışarıda olmak ister. Ancak kar ve yağmur yağdığı zaman koyunları dışarı çıkaramıyoruz" dedi.
Kent merkezi de baharı rengarenk yüzüyle karşıladı. Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde, park ve ana arterlerde yapılan peyzaj çalışmaları kenti baharın taze ve canlı renkleriyle donattı.
Avrupa Komisyonu’nun 2010 yılından beri her yıl çevre dostu şehir yaşamını teşvik etmek üzere düzenlendiği ve bugüne kadar Avrupa ülkelerinden 7 şehrin kazandığı ‘Avrupa Yeşil Başkenti Yarışması’nın 2017 yılı adayları arasında yer alan Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi, kavşak ve refüjleri de çiçek bahçesine dönüştürerek kentin estetik görünümüne bambaşka renkler katıyor.

8 MİLYON ÇİÇEK,1 MİLYON LALE

Kış aylarında da yapılan peyzaj uygulamalarıyla kente bahar havası yaşatan Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, park, bahçe, kavşak ve orta refüjleri lale, sümbül, nergis, çiğdem ve güllerle donattı. Yapılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 8 milyon yazlık ve kışlık çiçek, yaklaşık 1 milyonlale, 150 bin sümbül, 60 bin nergis, 10 bin çiğdem ve 31 bin 500gül fidanı dikilerek Bursa’nın caddeleri de renklendirildi. Baharın gelmesi ile çiçek açan lale, sümbül ve nergisler kenti rengarenk bir görünüme kavuşturdu. Özellikle ana caddeler üzerindeki kavşaklara yapılan peyzaj düzenlemeleri ile kente estetik bir görüntü kazandıran Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, Acemler Kavşağı, Merinos Parkı, Reşat Oyal Kültürparkı, Botanik Park, Hayvanat Bahçesi, Nilüfer Vadisi ve Hüdavedigar Kent Parkı’ndaki uygulamalarının yanı sıra tüm ilçelerde de peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz