Görüş Bildir

Çalp Ailesinin Bitmeyen Dramı!

Epilepsi hastası çocuklarını tedavileri için belli aralıklarla Diyarbakır'dan İstanbul'a getiren görme engelli baba Şehmus Çalp'ın yaşam mücadelesi yürek burkuyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarıyla geldiği İstanbul'da hastane bahçesinde ve havalimanında kalan örnek baba, çocukları kaybolmasın diye gece gündüz onları kucağından indirmiyor.

Çalp Ailesinin Bitmeyen Dramı!

DİYARBAKIR-Diyarbakırlı  doğuştan görme engelli olan 33 yaşındaki Şehmus Çalp 'in 4 çocuğu  epilepsi hastası. Tedavileri Diyarbakır'da yapılamadığı için çocuklarını belli aralıklarla  İstanbul'a  getirmek zorunda olan  Çalp,  kaybolur korkusuyla onları bir an olsun yanından ayırmıyor. Zor bir hayat mücadelesi veren Çalp’in  durumunun medyaya yansımasından sonra  çok sayıda  hayırsever yardım sözünde bulundu. Sigortalı bir işe yerleştirilen Çalp, kendisine verilen yardım sözlerinin yerine getirilmediğini belirterek, çocukları için verdiği zorlu yaşam mücadelesini gözyaşları içinde anlattı.

TERÖR YÜZÜNDEN YAŞADIĞI SUR'DAN AYRILDI

Kendisi gibi engelli olan eşi ve 4 çocuğu ile Diyarbakır’da kardeşinin evinde yaşayan  Çalp , yaşanan terör olayları nedeniyle  buradan taşınmak zorunda kaldı. Sur’dan taşınmasının zaten zor olan hayat şartlarını daha da zorlaştırdığını söyleyen Çalp, “Sur’da  kardeşimin  evindeydim. Ayda 100-200 lire kira veriyordum. Beni idare ediyordu. Sur olayından sonra başka bir yere taşındım. 500 lira kira veriyorum.  8 aylık kira borcum var. Allah  kardeşi kardeşe muhtaç etmesin. Allah, insanı evladı ile sınamasın. Hiç kolay değil bu kadar sene gidip geliyorum. Bir gün of demedim, evladım dedim. Benim dileğim  Allah rızası için bana sahip çıksınlar” dedi.

“ÇOCUKLARIMI GETİRİP GÖTÜRMEYE  TAKATİM KALMADI”

Daha önce kendisine verilen bazı yardım sözlerinin tutulmadığını iddia eden Çalp,  “Taşeron iş verdiler bana. Aldığım maaş  500 ile bin lira arası değişiyor. Çocukları getirip götürürken  rapor aldığım için bir kısmı kesiliyor. Çocuklarımı getirip götürmeye  takatim kalmadı. Her ay bilet sözü verildi. Onu da yapmadılar. Engelli maaşımı aldım. Bileti öyle aldım 3 gündür bileti alabilmek için maaşımın yatmasını bekliyordum. Bugün aldım maaşımı bugün uçuyorum” dedi.

ÇOCUKLARINI KUCAĞINDAN İNDİRMİYOR

Çocuklarının tedavisi için 6 yıldır İstanbul’a gelen Şehmus Çalp’in bir çok ihtiyacını Atatürk Havalimanı çalışanları karşılıyor. Tedavi için İstanbul’a geldiği zaman akşamları ya tedavi gördüğü hastanenin bekleme koltuklarında ya da Atatürk Havalimanı mescidinde kalan görme özürlü Şehmus Calp, tedavi için getirdiği hasta çocukları kaybolmasın diye kucağından indirmiyor. Hasta oğlunu kucağından bir an olsun indirmeyen ve altlarını bile kendisinin temizlediğini söyleyen Calp, “Çocuğumu bir an olsun bırakmıyorum. Korkuyorum çocuğum düşer ya da birisi alıp gider diye. Yeter ki çocuklarımı tedavisi olsun diye. En büyük sıkıntımı bilet paralarını karşılayamıyorum. Havalimanında bize yemek veriyorlar. Çocuklarımın karınlarını onlarla doyuruyorum” dedi.

Çocuklarının uçak bilet paralarını ödeyemediğini sık sık dile getiren örnek baba Şehmus Çalp, başından geçenleri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi