Görüş Bildir

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Mardin Valisi Koçak:"Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidirler" açıklamasında bulundu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Koçak, mesajında, camilerin, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil olduğunu belirtti.

Cami ve mescitlerin aynı zamanda insanlara helal ve haramın, güzel ahlakın, doğruluk ve dürüstlüğün öğretildiği, sevgi saygı ve kardeşlik ruhunun işlendiği mukaddes mekanlar olduğunu kaydeden Koçak, mesajında şunlara yer verdi:

CAMİLER DEVAMLI IŞILDAYANDIR

"Şehitlik ve gazilik mertebesinin yüceliği, vatan savunmasının önemi, iffet ve namusu korumanın onuru gibi birçok dini ve milli şuurun insanlarımıza verildiği ilim ve irfan yuvalarıdır. Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidirler. Camiler, insanların birbirini sevmelerine de vesile olur. Bu vesileyle, ülkemizin en ücra köşesindeki mihrap görevlisinden yeryüzünün en uzak noktasında görev yapan din gönüllüsü kardeşlerimize kadar mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde icra edilmesi için çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din görevlilerimizin ve halkımızın Camiler Haftasını tebrik ederim."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi