Can kaybı artıyor

Sel felaketinde ölü sayısı 14 olurken Şanlıurfa il merkezi çamurdan temizleniyor.

Can kaybı artıyor

Şanlıurfa’daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı, su basan Abide Köprülü Kavşağı alt geçidinde bir kişinin daha cesedinin bulunması ile 14’e yükseldi. 3 bakanın inceleme yaptığı kentte, selin izlerini silmek için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da, su basan Abide Köprülü Kavşağı alt geçidinde, sabah saatlerinde İbrahim Dindar'ın cansız bedeni bulundu. Dindar'a da ulaşılması ile selde hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. Dalgıç ekipleri, kayıp 4 kişiyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeye gelip, bilgi aldı.
JANDARMA DA ÇAMURU TEMİZLEMEK İÇİN ÇALIŞIYOR
Diğer yandan kent genelinde su basıp, çamura bulanan sokakları temizlemek için çalışmalar sürüyor. Yağış sonrası taşan Karakoyun Deresi bölgesinde jandarma ekipleri, çamuru temizlemek için çaba harcıyor. Bölgedeki çalışmaları İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, koordine ediyor.
SEL KAPILAN 5 ARAÇ KAMERADA
Evlerin giriş ve bodrum katında oturanlar ise eşyalarını kurtarmak ve temizlemek için çalışıyor. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de selin etkili olduğu bölgelerde inceleme yaptı.
Öte yandan Şanlıurfa ve Gaziantep'i birbirine bağlayan Abide Köprülü Kavşağı alt geçidinde sel sularına kapılan 5 aracın görüntüleri ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati de taşan Karakoyun Deresi ile sular altında kalan AVM'de incelemelerde bulundu.

BAKAN NEBATİ KONUŞTU

Bakan Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Şanlıurfa Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, hasar tespitlerinin de yapılması gerektiğinin altını çizerek, şu bilgileri paylaştı:

"Dün erken saatlerde başlayarak bugün yoğunlaşan ve defterdarlığımızca, Bakanlığın da işbirliği yaparak oluşturduğumuz 20 ekip ile hasar tespitlerini yapmaya başladık. Şu ana kadar 258 araç, 252 konut ve 43 iş yerinin hasar tespit çalışmaları yapıldı. Toplamda 608 tutanak ile durum tespit edilmiş durumda. Ağırlıklı olarak merkezdeki mahallelerimizin yanında şehrin çeperinde yer alan diğer mahallelerdeki çalışmalar da çok hızlı bir şekilde yerine getiriliyor."

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden etkilenen Şanlıurfa'da ve Adıyaman'da 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Şanlıurfa GAMER'de açıklamalarda bulunan Soylu, selden etkilenen bölgelerle ilgili bilgi verdi. Adıyaman'da 2 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Soylu, 2 kişiyi de arama kurtarma çalışmalarının 500 kişilik ekip ve 125 araçla sürdüğünü belirtti.

Soylu, Şanlıurfa'da 13 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirerek "Selde 15 vatandaşımızı kaybettik. Şanlıurfa'da 3, Adıyaman'da 2 vatandaşı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yani 5 vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa'da şu anda yoğun bakımda 4, serviste 6, acil serviste de 4 vatandaşımız var. Toplam 60 vatandaşımız gelmişti, diğerleri taburcu edildi. Şu ana kadar arkadaşlarımızın tespit ettiği; 2 bine yakın ev ve iş yeri; bunlar zemin ve bodrum kat olmak suretiyle eşyaları, iş yerindeki malları hasara uğramış durumdadır. Bunlarla ilgili hasar tespitleri, gerek Defterdarlığımız gerek Aile ve Sosyal Hizmetler kanalıyla kaymakamlıklarımız ve valiliklerimizin koordinasyonunda sürdürülmektedir." diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de medyada, Abide Kavşağı'nın alt kısmının yeni yapılmış bir yer olarak gösterildiğine işaret ederek yapının 2012 yılında inşa edildiğini söyledi.

Cavsak Deresi'nin taşması nedeniyle Abide Kavşağı'nda su birikintisi oluştuğunu aktaran Beyazgül, "Abide Kavşağı'nın alt kısımda kendiliğinden oluşan bir su birikintisi yok. Askeriyeden gelen Cavsak Deresi patlamış, onun için de önlem alınması gerekiyor tabii ki. Onun da çalışmalarını yapacağız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler