Çanakkale'ye 85 milyon dolarlık AVM

Çanakkale'nin yeni yaşam ve buluşma merkezi olacağı düşünülen ve 85 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen 'Esas 17 Burda' Alışveriş Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Çanakkale'ye 85 milyon dolarlık AVM
Ülkenin tarih, kültür ve doğası ile öne çıkan ve yüksek büyüme potansiyeline sahip kentlerinden Çanakkale'de, Esas Holding bünyesindeki Esas Gayrimenkul tarafından 85 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen 'Esas 17 Burda' için açılış töreni gerçekleştirildi. Kentin yeni yaşam ve buluşma merkezi olacağı düşünülen AVM için düzenlenen törene Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, annesi Hayırlı Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı.
'ÇANAKKALE GEÇİLMEZ, GEZİLİR'
Açılış konuşmasını yapan Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, yıl sonuna kadar ülke genelinde açacakları AVM'ler ile üç bin kişiye istihdam yaratacaklarını söyledi. Kamışlı şöyle dedi:
"Çanakkale, Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyeline sahip bir ili olarak bizim için çok önemli ve cazip bir yatırım noktası oldu. Çanakkale'nin merkezinde halkın tüm ihtiyaçlarına çözüm bularak alışverişin yanı sıra yeme- içme, kültür- sanat ve eğlencenin de tek adresi olmaya hazırlanan Esas 17 Burda, toplamda 34 bin metrekare kiralanabilir alan ve 130 mağazası ile ulusal ve dünya markalarını tek bir çatı altında buluşturuyor. Çanakkale'nin en büyük ilk ve tek alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip olan Esas 17 Burda, dünya standartlarındaki özellikleri ile Çanakkale'yi beklediği markalar ile tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ediyor. Çanakkale halkını layık olduğu değerler ile buluşturacak olan Esas 17 Burda projemizin resmi açılışının, Çanakkale Zaferimizin 100'üncü yılına denk gelmesi de bizim için çok anlamlı. Tam 100 yıl önce bu topraklarda şanlı ordumuz bir bağımsızlık mücadelesi verdi. Dünyaya dedi ki: 'Çanakkale Geçilemez'. Bu haykırışın arkasından biz de 100 yıl sonra diyoruz ki; şimdi Çanakkale gezilir."
YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Açılışta konuşan Vali Ahmet Çınar da, AVM'nin kentinbüyük bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Yapılması düşünülen Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün de bitmesiyle AVM'nin kente yetmeyeceğini, yatırımcıları Çanakkale'ye beklediklerini belirtti.
Yatırımın önemini vurgulayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, Çanakkale'ye güvenip yatırım yapanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Cüneyt Özdemir'in seslendirdiği Çanakkale belgesel filmi ile Anadolu Ateşi'nin dans gösterisi keyifli saatler yaşattı. Son olarak Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, katılımcılara alışveriş merkezini gezdirdi.
AVM'DE NELER VAR?
Esas 17 Burda bin araç kapasiteli otoparkı, 2 bin 400 metrekarelik hipermarketi, 1500 metrekarelik TEKNOSA mağazası, 6 bin 500 metrekarelik Anchor moda mağazaları ile alışverişin en kapsamlı halini ziyaretçilerine sunuyor. Çanakkale, Esas 17 Burda'da 1800 metrekarelik sinema alanı ve toplamda 8 sinema salonu, 1750 metrekarelik eğlence alanı bulunuyor. 2 bin metrekarelik food-court alanı ve 700 metrekarelik kafe restoran alanı yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz