Çiller'in çiftliğinden hırsızlık yapanlara ceza yağdı

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki çiftlik evinden hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle yargılanan tutuklu 3 sanığa, 33'er yıl hapis cezası verildi.

Çiller'in çiftliğinden hırsızlık yapanlara ceza yağdı
Tansu Çiller’in, Kuşadası’ndaki Kirazlı Yolu üzerindeki çiftliğinden geçen yıl 2 Mayıs'ta hırsızlık yapıldı. Sabaha karşı Çiller’in çiftlikte olduğu sırada çiftlik evine giren hırsızlar, yaklaşık 6 bin dolar nakit para ve ziynet eşyası aldı. İstanbul’a dönmek üzere hazırlık yaparken durumu fark eden Çiller çifti, polise şikayetçi oldu.
Polisin aradığı hırsızların, bölgedeki bir çiftlik ve bir butik otelden de hırsızlık yaptıkları belirlendi. Hırsızlık için girdikleri butik otelin bekçisi 36 yaşındaki Mutlu Eskici'yi de silahla yaralayan şüphelilerden birinin güvenlik kamerasından S.Ö. olduğu belirlendi. Hırsızlıktan sabıkalı S.Ö., Söke'deki evine düzenlenen operasyonla yakalandı. S.Ö.'nün ifadesinden yola çıkan polis, M.A. ile A.Ö.'yü de Söke'deki evlerinde yakalayıp, gözaltına aldı. Tutuklanan 3 şüpheli hakkında Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, geçen 6 Nisan'da kararını verdi. Mahkeme heyeti son sözleri sorulan 3 sanığına, 'hırsızlık' ve 'silahlı yaralama' suçlarından 33'er yıl hapis cezası verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz