Cizre'de 12 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre, Silopi ve Sur'da öldürülen terörist sayısı 556'ya yükseldi

Cizre'de 12 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre, Silopi ve Sur'da öldürülen terörist sayısı 556'ya yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 12 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 320'ye ulaştığı bildirilen operasyonda, bir adet av tüfeği, bir adet el bombası, bir adet termal silah dürbünü, bir adet kamera, iki adet telsiz, 100 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan elektrik malzemesi ile çok miktarda ilk yardım malzemesi ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, üç adet barikatın kaldırıldığı, iki hendeğin kapatıldığı bildirildi.

  SUR'DA 5 BARİKAT KALDIRILDI

  Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, beş adet barikat kaldırıldı, iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Ağrı Doğubayazıt'ta ise bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 6 işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda, bölücü terör örgütünün sözde teşkil ettiği mahkemelere ait çok sayıda evrak ve örgütsel doküman, muhtelif elektronik malzeme ele geçirildi.

  ELBEYLİ'DE 2'Sİ ÇOCUK 7 IŞİD MİLİTANI YAKALANDI

  Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 2'si çocuk 7 yabancı uyruklu kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz