Çocuğa istismar davası: Aile ve koruculara ceza talebi

Çocuğa istismar suçundan yargılanan korucu R.B.'nin duruşmasında, mütalaasını veren savcı, çocuğun babası, ağabeyi, eski korucubaşı ve oğluna ceza istedi.

Çocuğa istismar davası: Aile ve koruculara ceza talebi

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde, çocuğa yönelik istismar suçundan yargılanan korucu R.B.'nin 4’üncü duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı ve çocuğun ailesi hazır bulunurken, fail R.B tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak tercüman aracılığıyla dinlenen tanık E.B., çocuğun kaçtığını iddia ederek, ailesine götürmek için eski korucubaşı Ş.B.'nin araya girdiğini ileri sürdü. 

AVUKATININ TALEBİ REDDEDİLDİ

MA'da yer alan habere göre, duruşmada söz alan failin avukatı, daha önceki tanık ifadelerinde ismi geçen A.B. ile çocuğun ablası B. B.'nin dinlenmesini istedi. Mahkeme heyeti ise, dosyadaki mevcut delil durumunda A.B.'nin dinlenmesinin süreci uzatacağı gerekçesiyle talebi ret etti.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Daha sonra verilen savcılık mütalaasında, çocuğun babası E.G., ağabeyi Y. G., eski korucubaşı Ş.B. ile oğlu Ç.B. ve S. B.'nin “Delilleri yok etme ve karartma” suçlamasıyla ayrı ayrı cezalandırılmasını, fail R.B.'nin kaçma şüphesi olduğundan tutukluluk halinin devamını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Verilen 5 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, fail Ş.B'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatının ek süre talebini kabul ederek, bir sonraki duruşmayı 10 Temmuz’a erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz