Görüş Bildir

Çocuğa istismar suçundan 12 bin hükümlü 2 bin tutuklu var

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuğa yönelik istismar suçundan 12 bin 942 hükümlü ve 2 bin 550 tutuklunun olduğunu açıkladı.

Çocuğa istismar suçundan 12 bin hükümlü 2 bin tutuklu var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, son 5 yılda çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan cezaevinde olan kişi sayısını sormuştu. Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mevzuatta çocuğun cinsel istismarına yönelik suçlarda yapılan artırımlardan bahsederek, 1 Ağustos 2019 itibariyle 12 bin 942 hükümlü ve 2 bin 550 tutuklunun bulunduğunu açıkladı.

12 BİN HÜKÜMLÜ

Bakan Gül, “14 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Türkiye’de illere göre cinsel istismara uğrayan toplam çocuk sayısı nedir? Cinsel istismarın önlenmesi ve cinsel istismara uğrayan çocukların psikolojik tedavisi için yapılan çalışmalar nelerdir? Son 5 yılda ailesi, akrabaları ve komşuları tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle yargıya intikal eden çocuk istismarı vaka sayısı kaçtır” sorularına ise “Soru önergesinde yer alan diğer hususlarla ilgili Bakanlığımızda bilgi ve belge bulunmamaktadır” diyerek yanıt vermedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi