Çocuklarını İspanya'ya yolcu ederken ağladılar

Hakkari'de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan 15 öğrenci, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 'Mesleki Eğitim' proje kapsasında 21 günlük İspanya gezisi için yola çıktı. Öğrencileri yolcu etmeye gelen veliler, uğurlama sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Çocuklarını İspanya'ya yolcu ederken ağladılar
Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bir süre önce Ulusal Ajans'a sunduğu projenin 100 binEuro destek alarak kabul edilmesiyle birlikte okulun en başarılı 15 öğrenci ve 1 öğretmeni 21 günlük İspanya eğitimgezisi için yola çıktı. Okulun önünde bir araya gelen öğrencileri, okul arkadaşları ve veliler uğurladı. İspanya'ya ilk kez gidecek olan bazı öğrencilersevinç gözyaşı dökerken, kimisi de ailesiden 21 gün ayrı kalması nedeniyle hüzün gazyaşı döktü.
İlk kez yurt dışı gezisine çıktıkları için çok heyecanlı olduklarını belirten öğrenciler, 21 günlük gezide eğitim ve mesleki konularda eğitim de göreceklerini belirttiler.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek de1 öğretmen toplam 15 öğrenci'nin kabul edilen proje kapsamında İspanya gezisine çıkıtığını söyledi.
Zerek,"Projemizin birinci ayağında İspanya gezimiz vardı. Burada mesleki konularla öğrencilerimize eğitimler verilecek. Daha sonraki gezilerimiz de çek Cumhuriyeti ve Portekiz'e yapılacaktır" dedi.
Okulun önüne gelen minibüse binen öğrenciler, aileleri tarafından uğurlandı. Bazı aileler, çocukları için ağladı.



Kaynak: Diyarbakır Söz