Cübbeli Ahmet Hoca'ya son dakika soruşturma

Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'ye son dakika soruşturma! Yoksa Cübbeli Ahmet Hoca tutuklandı mı? Cübbeli Ahmet Hoca'nın kitabında dini değerlere hakaret gerekçesi ile hakkında soruşturma açıldığı açıklandı

Cübbeli Ahmet Hoca'ya son dakika soruşturma

Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'ye son dakika soruşturma! Yoksa Cübbeli Ahmet Hoca tutuklandı mı? Cübbeli Ahmet Hoca'nın kitabında dini değerlere hakaret gerekçesi ile hakkında soruşturma açıldığı açıklandı

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta, ''dini değerlere hakaret'' ve ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçlarını işlediği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran avukat Rasim Kubilay Ünlü, Ahmet Mahmut Ünlü ile Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık hakkında, ''Şifa Ayetleri'' kitabında yer alan ifadeler nedeniyle ''dini değerlere hakaret'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama'' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde, "Müslümanlar için kutsallığı tartışma konusu dahi olmayan surelerin, ayetlerin ve Allah'ın isimlerinin, hiçbir dini altyapısı olmayan, uydurma-üfürme yöntemlere alet edilmesinin, halk arasında belirli bir popülaritesi ve güveni olan şahıslar tarafınca telkin edilmesinin, İslam'a, Müslümanlara ve Allah'a hakaret olduğunu ve suça konu bölümle ilgili olarak herhangi bir hadisin olmadığı" ifadelerine yer verildi.

Avukat Ünlü, infiale neden olabileceğini savunduğu ifadeler nedeniyle kitabın satışının yasaklanmasını ve toplatılmasını talep etti.

SAVCIYA İFADE VERDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kitabın basıldığı yayınevinin İstanbul'da olması nedeniyle dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da suç duyurusuna ilişkin soruşturma başlatarak, Ünlü'yü ifade için Bakırköy Adliyesine çağırdı.

Bu kapsamda, Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'a ifade veren Ahmet Mahmut Ünlü, ''Şifa Ayetleri" kitabını kendisinin yazdığını ancak şikayet edilen cinsel konulara ilişkin bilgilerin kendisi tarafından yazılmadığını söyledi.

Ünlü, kendisinin söz konusu bölümleri alıntı yaptığını aktararak, ''Kitabımın 7. ve 8. sayfalarında Fatiku'r-ratk Ratikı'l-fetk son eserinin bir bölümünden alıntı yapılmıştır. Ben Arapçadan tercüme ederek, oradan yazılı olarak yorum katmadan naklettim. Belirttiğim gibi bu konuda alıntı yaptığımı, kitabımın 7, 8. sayfalarında belirttim. Okuyan kişiler, bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Benim de kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini, hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir.'' ifadelerini kullandı.

"KÖTÜ NİYETLİ BİR DAVRANIŞ"

Amacının kesinlikle dini değerleri incitmek olmadığını söyleyen Ünlü, şunları kaydetti:

''Esasen Kur'an-ı Kerim'de İsra süresinde bu konuda ayetler vardır. İnsanlar bu ayetleri şifa görmek istedikleri olaya göre okuyabilirler. Kur'an-ı Kerim'deki ayetler, ayaklar için, baş için, eller için nasıl okunabilirse insanın diğer uzuvları için de okunabilir. Kaldı ki kitapta tüm uzuvlara ilişkin sözler varken, sadece 2 sayfasını alıp sanki cinsel içerikli bir konuda öneride bulunuyormuşum gibi lanse edilmesi kötü niyetli bir davranıştır. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum.''

Avukat Rasim Kubilay Ünlü ise konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığından aldığını belirttiği ''Kuran-ı Kerim'deki bazı surelerin, ayetlerin veya Allah'ın isimlerinin suya okunması ve bu suyun tedavide kullanılmasına yönelik dile getirilen tertip ve yöntemlerin sahih kaynaklarımızda bir dayanağı olmadığı gibi Kuran ve sünnette bu tertip ve uygulamaların doğruluğunu gösteren bir bilgi de bulunmamaktadır'' şeklindeki görüşü savcılığa sundu.  kaynak:NTV

Cübbeli Ahmet Hoca hakkında kısa bilgi

İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Hazinedaroğulları unvanı ile bilinen ataları 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişler.[3] Çocukluk yaşlarında cübbe giymesinden dolayı, adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı. Klasik medreseusulü ile din eğitimi gördü. Resmî tahsil durumu ilköğretim seviyesi olup, ortaokulu dışarıdan bitirmiştir. 12 yaşında kürsülerden dînî vaazlar vermeye başlamıştır.

Kendi çevresinde, genellikle verdiği vaazlardan ve çıkardığı dînî sohbet kasetleri ile tanınırken kamuoyunca tanınması 1999 yılında yaptığı 17 Ağustos Depremi konuşması sonrası gerçekleşmiştir.

Başkanlığını babası Yusuf Ünlü'nün yapmış olduğu Fatih Hak ve Hizmet Vakfı tarafından İstanbul Beykoz Çavuşbaşı semtindeki 20 dönüm arazi üzerine kurulu külliyenin yapılmasına önderlik etti. Külliyeye, hazine arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilmesinden dolayı el konuldu ve Hazine'ye devredildi.

2006 yılında Hürriyet gazetesinde Cübbesiz Ahmet Hoca başlığı ile sürmanşetten jet ski'li fotoğrafları yayımlanarak haber edilmesiyle tekrar kamuoyunun gündemine girdi. 2009 yılı yazında barbie bebekler erkekleri tahrik ediyor fetvâsı ile tekrar gündeme geldi. Bu konuşmasından sonra Habertürk TV kanalında Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tekprogramına katıldı. İlki 23 Temmuz 2009'da iki buçuk saat süren, ikincisi 2 Ağustos 2009 olmak üzere beş saat süren programlar yüksek reyting topladı. Programda, Adapazarı depremi sırasında yaptığı konuşmanın Kur'an-ı Kerîm ve Sünnet kaynaklı olduğunu belirten Cübbeli Ahmet Hoca, ancak konuşmasından isim ve yer vererek yaptığı bazı eleştirilerden dolayı özür dilediğini bildirdi

Kaynak: Diyarbakır Söz