Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris’teki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Paris’te meydana gelen ve 140 kişinin öldüğü 120 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili taziye dileklerini ileterek açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris’teki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'teki saldırılara ilişkin, "Türkiye olarak  terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam  ettireceğiz. Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'deki, Diyarbakır'daki,  Şırnak'taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne  düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris'teki eylemler için de aynısını  düşünüyor, hissediyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Paris'te meydana gelen saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Ülkem ve milletim adına Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande'a ve Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyorum.

Her iki halkında huzurunu ve güvenliğini hedef aldığı açıktır.

Ancak terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğu konusunu hatırlatmak istiyorum. Saldırı terör konusunda söylediklerimizi doğruluyor. Bunun ön plana çıkması gereken bir konu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Terör konusunda 30 yılı aşkın bir süredir bunu mücadelesini verenbiri olarak bunu söylüyorum. Terörün milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür. Teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi seninki kötü mantığını bir kenara bırakmak gerekir. Terörün kendi iddialarını ve varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz ortadadır.

Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'teki, Şırnak'taki ne düşünüyorsak Paris'teki eylemler içinde aynısını düşünüyoruz. Şuan Fransa'da yaşanan acıyı çok iyi biliyoruz. Bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler