D-100 karayolu, servisçilerin plaka eylemleri sırasında kapanarak iğne atsan yere düşmez hale geldi!

Kartal'da D-100 Karayolu bugün plaka tahdidi eylemi yapan servisçiler sayesinde iğne atsan yere düşmez hale geldi.

D-100 karayolu, servisçilerin plaka eylemleri sırasında kapanarak iğne atsan yere düşmez hale geldi!

Plaka tahdidi için eylem yapan servisçiler, Kartal'da D-100 Karayolu'nu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Ellerinde kırmızı kart bulunan servisçiler slogan atarak oturma eylemi yaptı. Polis servisçilere müdahale ederken zaman zaman gerginlikler yaşandı. D-100 Karayolu yarım saat sonra ulaşıma tekrar açıldı.

Araçlarına plaka tahdidi isteyen yüzlerce servisçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kartal'daki Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü önünde toplanıp D-100 karayolunu trafiğe kapattı. Sabah saatlerinden itibaren Kartal Cevizli D-100 yan yola araçlarını çeken servisçiler önce hastaneler bölgesinde yer alan yan yolu kapattı.

Önce yan yol sonra D-100'ü kapattılar

Ellerinde kırmızı kart taşıyan ve oturma eylemi yapan kalabalık saat 11:00'de slogan atarak D-100 Karayolu'na çıktı. Kalabalığa polis engel olamadı. Servisçiler yolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

Çevik kuvvet kalkanlarla müdahale etti

Yaklaşık yarım saat boyunca D-100 Karayolu her iki yönden de tamamen kapandı. Çevik kuvvet polisi bir süre sonra gruba kalkanlarla müdahale etti. Polisle servisçiler arasında itiş kakış yaşandı.

Vatandaşlar tepki gösterdi

Eylem sebebiyle yolda kalan vatandaşlar da servisçilere tepki gösterdi. Eylemci servisçilerle yolda kalan sürücüler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Dakikalar boyunca duran trafikte ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar araçlarından indi. Sürücüler D-100 karayolunda ne olduğunu anlamaya çalıştı.  Hasta torununu hastaneye götüremediğini söyleyen bir vatandaş eyleme büyük tepki gösterdi. Ambulanslar da duran trafikte ilerlemekte zorlandı. Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmekte olançok sayıda kişi uçaklarını kaçırdı. Yaklaşık yarım saat sonra trafik açıldı ama oluşan uzun araç konvoylarının ilerlemesi ve yolun tamamen açılması saat 12:00'yi geçti.

D 100, (yani eski Ankara-İstanbul karayolu Boğaziçi Köprüsü ile Edirne-İstanbul-Ankara karayolu) bu karayolu günümüzde Edirne-Avcılar arası bölümü ile Kartal-Ankara arası bölümü T.C.K.'ya aittir diğer bölümler İ.B.B.'ye devredilmiştir. Yolun Kadıköy-Bakırköy arası bölümü uluslararası olup otoyoldur. Bu yolun adı O1 olarak geçmektedir. Bu yolun Boğaziçi Köprüsü bölümü T.C.K.'ya aittir. Yolun ismi eskiden E-5 iken günümüzde adı D-100'dür. Ankara'ya giden insanların rahat edebilmesi için O4 adlı Anadolu Otoyolu yani İstanbul-Ankara Otoyolu inşa edilmiştir.

İstanbul'daki D 100 karayolunun Beylikdüzü ile Söğütlüçeşme arasında kalan bölümünün orta kısmında, Metrobüs seferlerinin gerçekleştirildiği birer giriş ve geliş olmak üzere iki şeritli yol bulunmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz