DAKAP'tan bisiklet turu

DAKAP, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” etkinlikleri kapsamında, kadın katliamlarına dikkati çekmek amacıyla bisiklet turu düzenledi.

DAKAP'tan bisiklet turu

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında, kadın katliamları ve çocuk tecavüzlerine dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu düzenledi. Tur öncesi, HDP Gençlik Meclisi’nin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır 2 No’lu şubesinde sahnelediği "Kadınım Ben"  oyununu izleyen kadınlar, daha sonra bisiklet turu düzenledi.

KADINLARDAN BİSİKLET TURU

Katılımcı kadınların bisikletlerine, "Em xwe diparêzin", "Kadın cinayetlerine karşı harekete geç", "İpek Er için harekete geç" dövizlerini astığı tur, Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti Ekinciler Caddesi’nde başlatıldı. Kadınların yol boyunca zılgıtlar çektiği, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Jin, jiyan azadî" sloganlarını attığı tur, Diyarbakır merkez Sur ilçesi Dört Ayaklı Minare önünde son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz