Görüş Bildir

Dalgalı denizde lastik bottaki 18 kaçağı sahil güvenlik kurtardı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden, olumsuz hava şartlarına rağmen yasa dışı yollarla yurt dışına gidebilmek için denize açılan 18 kaçağın içinde bulunduğu lastik bot, dalgalı denizde sürüklenmeye başladı. Sahil güvenlik ekiplerince kurtarılan Afgan kaçaklar, sağ salim karaya çıkartıldı.

Dalgalı denizde lastik bottaki 18 kaçağı sahil güvenlik kurtardı
Şiddetli rüzgarın hakim olduğu Bodrum'da, yasal olmayan yollardan Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'na geçmeye çalışan Afgan uyruklu ikisi çocuk, beşi kadın 18 kaçak, altı metrelik lastik botla bu gece yarısı denize açıldı. Ancak bir süre sonra bindikleri bot akıntıyla birlikte sürüklenmeye başladı. Akyarlar Mahallesi açıklarında dalgaların içine sudoldurduğulastik bot, batma tehlikesi geçirdi.
Kaçakları fark edenlerin ihbarı üzerine, bugün saat 03.30'da, Milta Bodrum Marina'da konuşlu TCSG 1 Nolu Botu bölgeye yönlendirildi. Sahil Güvenlik Botuna alınan kaçaklar kurtarılırken; içinde bulundukları lastik botun ise operasyonun ardından sulara gömüldüğü belirtildi. Milta Bodrum Marina'ya getirilen ve Sahil Güvenlik Karakolu'na alınan kaçaklara, battaniye ve sıcak içecek verildi.
Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından kaçakların sınır dışı edilmek üzere emniyete teslim edileceği bildirildi.




Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi