Datça'da kar maskeli saldırgan cinayetine 3 gözaltı

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki bir pansiyonda oturan 4 kişiden 3'üne kurşun yağdıran, 1'inin ölümüne, 2'sinin ise yaralanmasına yol açan tabancalı ve kar maskeli saldırgan cinayetiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından katil zanlıları adliyeye sevk edildi.

Datça'da kar maskeli saldırgan cinayetine 3 gözaltı

Olay, geçen perşembe günü saat 01.00 sıralarında, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yaka Mahallesi Palamutbükü Mevkii bulunan bir pansiyonda meydana geldi. İşletmeciliğini Mustafa Gökcan'ın yaptığı Saklı Bahçe Pansiyonu'na gelen kimliği belirsiz kar maskeli bir saldırgan; bahçede oturan dört kişiden önce işyeri sahibinin damadı 41 yaşındaki Ömer Yiğit'in kardeşi olan 38 yaşındaki Hasan Yiğit'e, ardından Ömer Yiğit'e sonra da işletmecinin oğlu 40 yaşındaki Gürkan Gökcan'a ateş etti. İşletme sahibi Mustafa Gökcan'a ateş etmeyen saldırgan, olay yerinden otomobille kaçtı. Göğsünden vurulan bir yıllık evli restoran işletmecisi Hasan Yiğit, olay yerine öldü. Karnından yaralanan Ömer Yiğit ile bacağından yaralanan Gürkan Gökcan Datça Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.
DENİZLİ'DEN 3 GÖZALTI
Katil zanlılarının yakalanması için soruşturma başlatan jandarma; R.B. (19) ile amcaları S.B. (42) ve V.B.'yi (39) Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde gözaltına aldı. Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen katil zanlıları bugün adliyeye sevk edildi.
ESKİ HUSUMET Mİ?
Gözaltına alınanlardan R.B.'nin babası H.B.'nin, saldırıda yaşamını yitiren Hasan Yiğit ile komşu esnaf olduğu, ikisinin de restoran işlettiği ve iki dükkanın arasında kalan boş arsada otopark konusu yüzünden iki yıl önce tartıştıkları ortaya çıktı. Tartışmada H.B.'nin, Hasan Yiğit'in ağabeyi Ömer Yiğit'i karnından bıçakladığı ve 13 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.



Kaynak: DHA