Dava açan öğretmeni Danıştay haklı buldu

Çorum'daki Anadolu Lisesi'nde görevli öğretmen Saim Erdoğan'a mesai saati dışında yapılan kursa katılmadığı için bir günlük maaş kesme cezası verildi. Dava açan öğretmeni Danıştay haklı buldu. Öğretmen Erdoğan, "Okulumuzda çalışan eğitimci arkadaşlarımızla birlikte bizim gündelik hayatımızı dikkate alınarak seminer saatlerinin belirlenmesini istedik. İdare bunu dikkate almamıştı ama Danıştay dikkate aldı" dedi.

Dava açan öğretmeni Danıştay haklı buldu
Çorum'daki Anadolu Lisesi'nde görevli öğretmen Saim Erdoğan'a mesai saati dışında yapılan kursa katılmadığı için bir günlük maaş kesme cezası verildi. Dava açan öğretmeni Danıştay haklı buldu. Öğretmen Erdoğan, "Okulumuzda çalışan eğitimci arkadaşlarımızla birlikte bizim gündelik hayatımızı dikkate alınarak seminer saatlerinin belirlenmesini istedik. İdare bunu dikkate almamıştı ama Danıştay dikkate aldı" dedi.
Çorum Eti Anadolu Lisesi'nde görevli Saim Erdoğan'a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bir günlük maaş kesme cezası verdi. Gerekçe olarakta 4-12 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen 'FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu'na katılmamasıydı. Öğretmen Saim Erdoğan verilen kararın iptali işlemin ortadan kalkması için üç yıl önce Çorum Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Bölge İdare Mahkemesi'nden çıkan kararın değişmemesi üzerine, Eti Anadolu Lisesi'nde görevli Saim Erdoğan, Danıştay'a başvurdu. Danıştay öğretmeni haklı bularak kararında "Çalışanların dinlenme hakkı Anayasa ile korunmuş bir haktır" dedi.
Kararın ardından Çorum Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, sendika avukatı Ahmet Özdel ve öğretmen Saim Erdoğan ortak basın açıklaması yaptı. Danıştayın haklı bulduğu öğretmen Saim Erdoğan, "Okulumuzda çalışan eğitimci arkadaşlarımızla birlikte bizim gündelik hayatımızı dikkate alınarak seminer saatlerinin belirlenmesini istedik. İdare bunu dikkate almamıştı ama Danıştay dikkate aldı" dedi.
Öztürk, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kursuna katılmadıkları için birçok eğitimcinin dava açtığını belirterek, "Eti Anadolu Lisesi Eğitim-Sen üyesi 13 öğretmen, seminerin mesai saatleri dışında yapılmasına İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak itiraz etmiş, seminer saatlerinin dinleneme hakkını engellemeyecek şekilde düzenlenmesini istemiş, aksi halde seminere katılmayacaklarını bildirmişlerdir. Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli düzenlemeyi yapmadığı için öğretmenler seminere katılmamıştır. Danıştay, böylece idare mahkemesinin kararını bozmuş olup bundan sonra çalışma koşulları ve dinlenme saatleri dikkate alınmadan mesai saatleri dışında öğretmenlere seminer, toplantı gibi gerekçelerle görev verilmesi mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Diyarbakır Söz