DBP’den tepkili açıklama

DBP MYK, Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasının istenmesine tepki göstererek, “Haklılığımızdan aldığımız güçle mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

DBP’den tepkili açıklama

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz hakkında Meclis Hazırlık Komisyonu’nda dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik rapor hazırlanmasına ilişkin partinin genel merkez binasında açıklama yaptı. Açıklamaya, DBP üye ve yöneticilerin yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Avukat Özüm Vurgun da katıldı.

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülşen Sincar, konuşmasına önceki gün Konya’da öldürülen Dr. Ekrem Karakaya ile İstanbul’da öldürülen avukat Servet Bakırtaş’ı anarak başladı. 

AYDENİZ'E 78 FEZLEKE

Sincar, Meclis’e getirilen bin 600 aşkın fezlekenin bin 300 tanesinin HDP vekilleri için hazırlandığı bilgisini hatırlatarak, Saliha Aydeniz hakkında ise 78 fezlekenin Meclis’e getirildiğini kaydetti. Aydeniz’in 5 Temmuz günü hakkında hazırlanan fezlekelere dair savunma yaptığını söyleyen Sincar, "Katılmış olduğu mutabakat komisyonu içerisinde savunmasını çeşitli belgeler, videolarla göstermesine rağmen; kale almayan durum yaşandı. Tüm görüntü ve belgelere rağmen komisyonun aldığı karar dokunulmazlığın kaldırılmasına dönük oldu. 18 Temmuz'da Karma komisyona kararın verilmesi ardından Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor" dedi. 

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

1994’te DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla tutuklanması sürecini hatırlatan Sincar, o tarihten bu yana Leyla Güven, Musa Farisoğulları ile Semra Güzel'e uygulanan yaklaşımın Aydeniz şahsında da sürdürüldüğünü ifade etti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz